Verstappen: Hvatali su me grčevi tijekom cijele utrke

Većim dijelom utrke je gledao u leđa Lewisu Hamiltonu. Nije za Maxa Verstappena i njegovu momčad situacija izgledala dobro, ali su se stvari promijenile u posljednjih, dramatičnih pet krugova. Imao je naravno i sreće Nizozemac, ali kako se kaže, sreća prati hrabre, a Max je svakako jedan od hrabrijih na stazi. Nakon utrke, Max je pričao o tome kakvih je sve problema imao za vrijeme utrke. Ne samo s Hamiltonom…

“Uhvatio me jaki grč u listu, na nozi kojom dajem gas. Cijelo vrijeme na pravcima, dok sam stiskao puni gas pa i onda kad sam kretao u napad, imao sam grč. Bio sam zapravo sretan u zavoju broj 5 zbog te zone kočenja jer sam mogao pustiti gas, ali onda je opet dolazila ona dugačka ravnica i bilo je sve gore i gore. Događalo mi se i prije, nije lijep osjećaj, ali kad ste u ovakvoj prilici morate to pretrpjeti. Bilo je prilično ludo. Posebno kako se cijela utrka odvijala. Bila je to vožnja na vlaku smrti i od toga da zapravo nisam imao šansu pobijediti, na kraju se u zadnjem krugu sve posložilo tako da moram napasti i to je ono što sam napravio. Nevjerojatno i suludo, sulude emocije”.

Kao i većina vozača, Max je karijeru počeo vozeći karting u kojem je osvojio dvadesetak različitih titula, u raznim kategorijama. Red Bull ga je uzeo 2014. godine, dok je u Formuli 1 debitirao kao vozač Toro Rossa 2015. kao najmlađi vozač Formule 1 sa 17 godina i 163 dana. Već u svojoj drugoj sezoni promoviran je u prvu momčad Red Bulla, i odmah pobijedio na VN Španjolske, postavši najmlađi pobjednik Formule 1 u povijesti s 18 godina i 228 dana.

“U pogledu postignuća, ostvario sam sve u Formuli 1. Naravno da ću nastaviti voziti, a sve što dođe nakon ovoga, to će samo biti bonus” rekao je nakon utrke Nizozemac.