Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Veliki interes u Srbiji za prosvjed protiv ćirilice u Zagrebu

Must Read

Svi važniji mediji u Srbiji već nekoliko dana najavljuju današnji prosvjed u Zagrebu, kako ga nazivaju “protiv ćirilice”, ali uglavnom prenose pisanje agencije Tanjug koji i jutros podsjeća kako će “danas na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića biti održan prosvjed veteranskih udruženja protiv uvođenja srpskog jezika i ćirilice u Vukovaru”. Tanjug ističe izjave hrvatskog predsjednika Ive Josipovića koji se nada da će “skup biti u granicama zakona kao i svaki drugi javni skup i da građani koji će doći na taj skup poštuju zakon” i šefice hrvatske diplomacije Vesne Pusić koja je istaknula kako je “važno da skup bude čist od šovinističkih ispada”.
– Ako netko ima potrebu i argumente izraziti svoj politički stav, svatko na to ima pravo. Ali mora se priznati i da u Hrvatskoj postoje neki zakoni koji su na snazi i koje treba poštovati – izdvaja Tanjug izjavu ministrice Vesne Pusić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -