Published On: Wed, Aug 12th, 2015

Velika tuga u Vrpolju: Tomislav Salopek otišao je u svijet da bi prehranio obitelj

TOMISLAV SALOPEK, “običan” dečko iz Vrpolja koji se oženio za ljubav svog života a zatim se, da bi prehranio sedmogodišnju kćerkicu i dvogodišnjeg sinčića, odlučio na težak korak: odlazak na rad u inozemstvo.
Diplomirani geodet sa svjedodžbom Srednje poljoprivredne škole ‘Matija Antun Reljković’, Tomislav je bio vjerni navijač zagrebačkog Dinama, a 31. rođendan je proslavio tek nedavno, u lipnju.
Od poznanika i susjeda obitelji Salopek posljednjih se dana moglo čuti da je čitavoj obitelji odvojenost oduvijek teško padala, to više što Tomislav nije imao mnogo prilike uživati u odrastanju svog sinčića. Nažalost, loše gospodarske prilike u Hrvatskoj natjerale su ga da posao potraži u Egiptu, u francuskoj tvrtki Compagnie Generale de Geophysique.
Svijet im se srušio 22. srpnja
Čitav svijet ovoj se obitelji srušio 22. srpnja, samo koji dan prije no što se Tomislav trebao vratiti kući. Na dan Oluje u medije je dospjela i zastrašujuća snimka IS-a, na kojoj je vidno mršaviji Tomislav u narančastom kombinezonu, uz prijetnju nožem naveo svoje ime i prezime, rekao da je oženjen za Natašu, a zatim i prenio prijetnju svojih otmičara.
Apel za njegovo oslobođenje u sljedećim je danima putem domaćih i svjetskih medija uputio i Tomislavov shrvani otac, organizirane su i zajedničke molitve u lokalnoj crkvi, no sve je bilo uzalud.
Nakon mučne višednevne neizvjesnosti, prijetnja krvnika IS-a u konačnici je ostvarena na najgori mogući način.