VELIČALA KRAJINU: Žena iz Srbije dobila 15 dana zatvora u Hrvatskoj po presudi koja bi presudila i Graniću i Tuđmanu

KNIN – Općinski sud u Šibeniku osudio je 43-godišnjakinju s prebivalištem u Srbiji na 15 dana zatvora jer je na društvenim mrežama objavljivala fotografije i glazbu kojima se vrijeđaju nacionalni osjećaji hrvatskih građana i veliča Republika Srpska Krajina. .

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom osumnjičenom za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenica, 43-godišnjakinja s prebivalištem na području Srbije, na društvenim mrežama iz mržnje objavljivala sadržaje koji vrijeđaju nacionalna osjećanja građana Republike Hrvatske (fotografije i glazbenog sadržaja) te veliča nepostojeću teritorijalnu tvorevinu, čime je počinio navedeni prekršaj – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Privedena je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje joj je izrečena zatvorska kazna od 15 dana, stoji u priopćenju.

Podsjetimo Tuđman i Granić nisu direktno veličali Krajinu ali su cijelo vrijeme pregovarali s čelnicima Krajine te onda kada je Krajina praktički ekonomski kapitulirala potpisali su uspostavu dvaju autonomnih srpskih pokrajina u Hrvatskoj. Nakon što je Mile Martić, poštujući suverenitet Hrvatske to odbio, Granić i Tuđman su se naljutili te su otišli plakat Clintonu. Onda je Clinton rekao određenoj gospođi ispod stola da prestane jerbo da mora pomoći Mati i Frani da pobijedi 200.000 baba i djedova, 5.000 traktora mnogo djece i nešto ratnika iznad 55 godina starosti. Sve to je kulminiralo akcijom koja se zove Oluja. Zašto Hrvati slave tu akciju, koja se čak zove policijsko redarstvena   a ne prave bitke u kojima se samurajski ratovalo i postojala je neizvjesnost rezultata borbe, nikome ni danas nije jasno. Uglavnom  u RH bi danas prema ovom zakonu Tuđman i Granić morali dobiti barem 16 dana zatvora.