Subota, 22 lipnja, 2024

VELEPOSLANSTVO SAD: Referendum je politička provokacija, odlučit ćemo o primjerenoj reakciji

Must Read

Veleposlanstvo SAD alarmirano je pravcem u kojem planirani referendum vodi Republiku Srpsku kao entitet, kao i prijetnjama koje on predstavlja za sigurnost, stabilnost i prosperitet BiH. Mi smo protiv ovog referenduma i bilo kojih priprema za njega jer predstavljaju kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma i jer se plašimo posljedica koje će imati za građane u Republici Srpskoj i u cijeloj BiH, priopćeno je iz veleposlanstva SAD dostavljenog banjalučkim “Nezavisnim novinama”.

U priopćenju piše kako su angažirali relevantne odjele i agencije Vlade SAD da bi se odlučilo o primjerenoj reakciji prema onima koji su odgovorni za ovu političku provokaciju.

Kako piše u priopćenju, blisko surađuju s Misijom EU i OHR u vezi s poduzimanjem narednih koraka.

“Ohrabreni smo činjenicom da se u RS vodi legitimna debata o korijenima ovog političkog manevra kao i motivima koji stoje iza njega. Ovaj otvoreni diskurs o raskolu između korumpiranih snaga koje vode proces odlučivanja u RS i onoga što je istinski u najboljem interesu njenih građana indikator je energičnog i transparentnog demokratskog sustava koji može i treba postojati u BiH”, piše u priopćenju.

Kako kažu, iz ovog referenduma ne može proizaći ništa dobro.

“Budućnost ove zemlje i svih njenih građana je u kontinuiranom procesu integracija u EU. Ovaj cilj je sasvim ostvariv i mi želimo raditi s građanima Republike Srpske na stvarnom poboljšanju kvaliteta njihovog života. Sada je na vodstvu ovog entiteta da se opredijeli ili za napredak ili za političku i ekonomsku izolaciju”, navedeno je u prioopćenju./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -