Veleposlanik RH nakon posjeta uhićenim navijačima: Imaju primjedbi, neki još čekaju lijekove

 

Hrvatska diplomacija prvih dana nakon ubojstva u Grčkoj ponašala se tako što je pratila izvještaje Granić/Šeks medija u Hrvatskoj. A oni su se svodili na deranje kože BBB-ovcima. Tek sada kada je postalo jasno da su stvari što se huliganskog ubojstva tiče čisto trojanska, gotovo antigčka tragedija i da BBB-ovci jesu izbodeni, ne samo da nisu probadali ljude noževima, ministarstvo vaginalnih poslova Perecije dalo se u državničke poslove.  To je znate ono ministarstvo u kojem Radman progoni poštene kadrove koji po službenoj dužnosti prijave gospoje , ljubavnice, vaginesse, creme de la creme hrvatske barunioje,  na uhljeb poslovima.

U stanju su , za povlastice tajne duboke države, gotovo sekte, uništiti živote svima, za brendiranje sebe kao sušte nepogrješive plemenitosti,  danima se javno ispričavati na osnovu neprovjerenih vijesti. No ponašati se državnički, ne davati izjave bez službene policijske izjave, boriti se za svoga. čak i kad je ona onu stranu ludila, u smislu da mu se osigura dostojanstveno ispitivanje i istraga, ili jednostavno kadrovirati po kvaliteti rada a ne halterya, to je izgleda još samo sanak pusti, državice u nastajanju…

Veleposlanik Republike Hrvatske u Ateni Aleksandar Sunko posjetio je navijače nogometnog kluba Dinamo Zagreb koji su uhićeni nakon nereda u glavnom gradu Grčke.

– Primjedbi na grčke policajce nemaju, primjedbi na veleposlanstvo i konzularnu potporu nemaju, ali imaju ozbiljnih primjedbi na trajanje postupka i na uvjete zadržavanja u pritvoru. Ozlijeđenih ima i među pritvorenicima, neki su dobili liječničku skrb, neki su je dobili sa zakašnjenjem, neki još čekaju da im se administriraju lijekovi, dodao je.

Sunko je naglasio kako među pritvorenicima ima i ozlijeđenih navijača.

– Liječničku pomoć su dobili, koliko je ona na vrijeme, o tome ćemo razgovarati, rekao je veleposlanik Republike Hrvatske u Grčkoj Aleksandar Sunko, prenosi HRT.