Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Veleposlanik Irana: U Srebrenici se desio “neki zločin” koji koriste kao politički instrument za svoje ciljeve. Iza toga stoji jedna skrivena agenda

Must Read

On je komentirao rezoluciju o genocidu u Srebrenici o kojoj će se početkom svibnja glasati u Generalnoj skupštini UN-a.

“Izvršen je neki zločin u Srebrenici. Ta činjenica se predstavlja na veoma neispravan način. Apsolutno je za svaku osudu da ovaj događaj koriste kao politički instrument za svoje ciljeve. Iza toga stoji jedna skrivena agenda. Čak i Srbija priznaje da se tamo desio zločin. Predstavljanje srpskog naroda kao genocidnog je apsolutno s političkim namjerama i ciljevima. Ukoliko postane pravilo da narode proglasiš genocidnim, to mogu primjenjivati na mnogim mjestima”, kazao je Pur Baei, prenosi Klix.

Kazao je da rezolucija nije predložena u Vijeću sigurnosti iz straha da ne bude stavljen veto na prijedlog.

“Apsolutno osuđujemo svaki pokušaj da se politički instrumentalizira bilo kakav događaj. Bez obzira na pokušaj da to prikriju raznoraznim imenima. Izgleda misle da time pomažu muslimanima. Neka riješe problem s Gazom. Zločin o kom oni pričaju se desio prije 29 godina, a povodom onog koji se sad dešava pred njihovima očima ništa ne poduzimaju. Pokušavaju da izvlače neke dosjee iz arhive od prije 29 godina. Kako to nazvati osim dvostrukih standarda?”, rekao je veleposlanik Irana.

Dodao je da je možda u pitanju pokušaj vršenja pritiska na Srbiju jer pokušava “zaštiti svoju nezavisnost i slobodu djelovanja”.

“Takav razlog apsolutno ne možete odbaciti i negirati. Opravdanje kod muslimana im je možda da hoće da im zaštite interese. Oni nemaju dobre namjere i nisu iskreni. Da jesu, riješili bi problem u Gazi, jer je tamo dosada više od 40.000 ubijeno. Zar se to ne zove genocid?”, kazao je Pur Baei.

- Advertisement -

12 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Murphey Pristaje na Gotovinsku Isplatu Plaća: “Ali 10% Meni!”

U bizarnom preokretu diplomatske sapunice, američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, pristao je na prijedlog HDZ-a o...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -