Važna promjena za one koji su bili u Armiji RBiH, a danas primaju penziju

Time je data mogućnost izbora korisnicima braniteljsko-invalidskih naknada da ih primaju na adresu putem BH Pošte ili, kao i do sada, na račune u bankama.

Razlog za ovakvu poslovnu suradnju je velik broj molbi i upita korisnika koji su željeli da naknade na njihove adrese dostavljaju poštari putem JP BH Pošta. Imajući u vidu da je među korisnicima veliki broj starijih ljudi, bolesnih, teško pokretnih, odnosno onih koji nisu u mogućnosti odlaziti u banke i čekati u redovima kako bi preuzeli svoje naknade, Ministarstvo se odmah uključilo u rješavanje ovog pitanja – rekao je pomoćnik ministra za pitanja branitelja i invalida Mirza Terzo.

Predsjednik Organizacije obitelji šehida i poginulih branitelja FBiH Almin Škrijelj rekao je da je ovo veliko olakšanje za populaciju koju on predstavlja, jer je veliki broj roditelja poginulih branitelja koji su oboljeli ili žive u mjestima gdje nema filijala banaka kako bi preuzimali svoje naknade.

Izrazio je zahvalnost Ministarstvu zaposlenicima koji su prepoznali značaj ovakve poslovne suradnje za boračku populaciju.

Sada smo ljudima ponudili mogućnost izbora, da odluče da li će naknade i dalje preuzimati putem banke ili će se odlučiti na usluge JP BH Pošta i to je najmanje što smo mogli učiniti. Imajući u vidu pritisak i molbe naših korisnika u prethodnom periodu očekujem da će značajan broj naših korisnika s radošću dočekati ovu vijest i da ćemo im olakšati preuzimanje njihovih naknada – rekao je predsjednik Saveza RVI FBiH Esad Delić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, prenosi Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Bild.ba