Published On: Fri, Apr 26th, 2019

Vatikan: Milorad Dodik se sastaje sa papom Franjom

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, sinoć je doputovao u Vatikan, gdje će se danas sastati sa papom Franjom.

Dodik je istakao da je ovo službena posjeta i da će tokom razgovora biti riječi o svim važnim pitanjima Vatikana i BiH, ali i o odnosima između vjerskih zajednica u BiH.

“Iskoristi ću priliku da upoznam papu o mojim stavovima s tim u vezi sa razvojem nekih događaja iz prošlosti i da pokušamo doći do nekog zajedničkog stava o tome da je potrebno graditi mir, da bez obzira na izazove koji nisu nimalo jednostavni i da svijet vapi za mirom”, naglasio je Dodik.

On je rekao da će papu obavijestiti i o planiranoj gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, te da je to zajednički projekat Srpske i Srbije.

Zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Vatikanu je i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

“Zadovoljstvo mi je što se nalazim u delegaciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, jer kao predsjednik Republike Srpske sam zainteresirana za dobru saradnju i kada su u pitanju međuvjerski i međuetnički odnosi i smatram da ovo treba da bude jedna od stepenica izgradnje boljeg povjerenja u budućnosti”, istakla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.