Published On: Čet, lis 11th, 2018

Vasković pozvan u Tužiteljstvo RS-a zbog informacija o ubojstvu Dragičevića

Tužiteljstvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala, pozvalo je danas novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

– Slobodan Vasković poziva se da dana 16. listopada 2018. godine u 09.00 sati pristupi u prostorije tužiteljstva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi s iznošenjem tvrdnji da su određene osobe, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske počinili kazneno djelo teško ubojstvo – priopćeno je iz ovog tužiteljstva.

Tvrde da su poziv uputili javno, jer Vasković izbjegava da ga primi.

– S obzirom na to da isti očigledno izbjegava osobno primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi s njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informiranja – navodi se u priopćenju, uz koji je novinarima dostavljen i faksmil poziva za saslušanje svjedoka.

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUPRS-a.

U pozivu se dodaje da, ukoliko se Vasković ne odazove i svoj izostanak ne opravda, može biti priveden od Sudske policije i kažnjen s 5.000 maraka./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare