Srijeda, 24 travnja, 2024

VALLS: Europa je u škripcu, potreban nam je “pakt sigurnosti”

Must Read

Francuski premijer Manuel Valls rekao je da je zbog terorističkih prijetnji i izbjegličke krize, Europa u ćorsokaku i nužan joj je sigurnosni i socijalni pakt.
– Europa se nalazi u ćorsokaku zbog izbjegličke krize, terorističkih prijetnji i uspona populizma, posebno u Francuskoj s ekstremnom desničarskom strankom Nacionalni front, koja je pobijedila u prvom krugu regionalnih izbora – izjavio je Valls u Berlinu na kongresu njemačke Socijaldemokratske stranke.
Prema njegovim riječima, ukoliko Europa ne reagira, bit će “otjerana u veći ćorskokak”. Zbog toga je Europi neophodan “pakt sigurnosti za borbu protiv radikalnog islamizma”.
– Moramo pokazati da dobro kontroliramo svoje vanjske granice i da formiramo pravi europski sustav na granicama. Također, trebamo organizirati bolji prijam izbjeglica tako što ćemo pomoći zemljama koje su na ‘prvoj liniji fronta’, kao što su Grčka i Italija, ali i Jordan, Liban i Turska – kazao je Valls.
Kako je naveo, pored pakta sigurnosti, Europi je potreban i socijalni pakt koji bi se odnosio na uspostavljanje minimalne plate za sve zemlje Evropske unije.
– Ja nisam za Europu i mjere štednje koje su konzervativci željeli nametnuti. Europi je potreban socijalni plan koji će narodu, posebno mladima i radnicima vratiti nadu u bolju budućnost – dodao je francuski premijer./HMS/

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x