Published On: Pon, ožu. 27th, 2017

VAHID SENDIJAREVIĆ: Cerić je Hrvatima ogadio zastavu s ljiljanima, zastavu koju je izvorno predložio Hrvat i to biskup Puljić!

Nama koji se borimo protiv izdaje i izdajnika Cerića i izdajničke aktivnosti IZ BiH najteže pada kada Hrvati i Srbi koji žele Republiku BiH, onakvu za kakvu su se izjasnili na Referendumu o njenoj nezavisnosti, krivo “pročitaju” Cerića kao nekakvog Bošnjackog i muslimanskog nacionalistu. On vrlo vješto vara ne samo Bošnjake nego i Hrvate i Srbe. Samo nekoliko primjera: Kada se Biskupska stolica Katoličke crkve BiH izjasnila za nedjeljivu, suverenu Bosnu i Hercegovinu, protiv Daytonske podjele BiH, Cerić optužuje Hrvate za genocid u Jasenovcu. Svakom, tko ima minimum političkog obrazovanja, je jasno da su u Jasenovcu zatvarani i protivnici NDH države bez obzira na vjeru i etničku pripadnost. U Jasenovcu niti jedan musliman nije završio jer je musliman, nego zato što je bio komunist, partizan ili simpatizer partizana.

Drugi primjer koji ilustrira mehanizme prijevare Bosnjaka i Hrvata je primjer sa zastavom Republike BiH sa ljiljanima. Kada je na internetu objavljeno da je ideja zastave sa ljiljanima rođena u kancelariji uzoritog Kardinala Puljića ispod koje se slikao 2006. u Potočrima, u pratnji predstavnika Udruženja građana Majke Srebrenice i Podrinja, Cerić izlazi sa izjavom na skupu veterana Armije Republike BiH da su ljiljani “muslimanko cvijece, da ljiljani rastu u Meki”, i time elegantno jednim potezom poruci Hrvatima da to ne može biti njihova zastava. On to nije uradio da bi branio Republiku BiH, nego da bi Hrvate obeshrabrio da se bore za Republiku BiH.

Cerić je konzistentan u svom neprijateljskom djelovanju protiv države BiH, i uporan.  On u svakom svom javnom nastupu posije otrovno sjeme s ciljem uništenja drzave BiH, i bilo bi potrebno napisati desetine stranica svaki dan da se osvjetli njegovo otrovno djelovanje. Na žalost, protiv Cerica se moramo boriti oružjem kojeg on tako vješto koristi protiv muslimana, a to je Kur’an. Na nasu sreću, on je tu najslabiji jer krši svaki princip u Islamu, kao što je prekršio Ustav i zakone Republike BiH. Pravda je spora, ali dostižna. Možda nas neće biti onog dana kada on i drugi izdajnici Republike BiH budu odgovarali za veleizdaju, ali taj dan ce doći. S poštavnjem i zahvalnošću što ste nam javili, Vaš Dr. Vahid Sendijarevic”, stoji u njegovom odgovoru.

 

Dr. Vahid Sendijarević, profesor je na Institutu za poliuretansku kemiju Univerziteta u Detroitu, jedan je od osnivača Bosanskog kongresa, neformalne skupine bošnjačkih intelektualaca koji žive i rade u SAD-u

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer