UZNEMIRUJUĆE Pogledajte snimke i fotografije s mjesta krvavog terorističkog napada u Barceloni

U Barceloni je u četvrtak došlo do incidenta u kojem je sudjelovao kombi koji se u najpoznatijoj gradskoj ulici, čuvenoj La Rambli, zaletio u skupinu ljudi koja je prelazila cestu.

Prema najnovijim informacijama, koje je objavio ugledni El Pais, najmanje 13 osoba je poginulo, a više od 60 ih je ozlijeđeno. Policija je službeno zasad potvrdila jednu mrtvu i 32 ozlijeđene osobe uz napomenu da će njihov broj zasigurno rasti. Dio žrtava ostao je ležati na tlu. Policija je objavila da incident tretira kao teroristički napad.

Na mjesto događaja odmah je dojurio veći broj ambulantnih i policijskih vozila, a El Pais javlja da je u 17:05 sati cijela ulica blokirana. Zatvorene su i obližnje stanice metroa.

U ljude se zaletio bijeli kombi s logotipom rent-a-car kompanije Telefurgo, a policija je u potrazi za njegovim vozačem, koji je prema nekim podacima otrčao s mjesta događaja. Opisuju ga kao muškarca visokog 170 centimetara, odjevenog u bijelu košulju i plave traperice. El Pais javlja da je kombi bio registriran na ime Drissa Oukabira.

Spominje se da je u napadu, osim njega, sudjelovala najmanje još jedna, a možda i nekoliko osoba.

Iako su svi lokalni mediji izvijestili kako su se jedan ili dvojica sumnjivaca zabarikadirali u obližnjem turskom restoranu Luna Estanbul te da su se s njima vodili pregovori, policija je službeno potvrdila da nikakve talačke krize nije bilo.

Pritom je potvrđeno da je jedna osoba uhićena. Spominje se da je ta osoba sa sobom imala dokument koji se izdaje strancima na privremenom boravku u Španjolskom. Porijeklom je navodno iz sjeverne Afrike. Zasad nije jasno na koji je način ovaj uhićenik sudjelovao u napadu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://twitter.com/V_of_Europe/status/898219589682810882

more recommended stories