Published On: Uto, stu 12th, 2019

Užas u Hong Kongu – Prosvjednici iz NGO sektora, živog zapalili čovjeka koji se usprotivio vandalizmu

Muškarac iz Hong Konga, Leung Chi Cheung (57), otac dviju kćeri, zapaljen je živ nakon što se na stanici podzemne željeznice usprotivio prozapadnim „prosvjednicima“ i njihovom vandalizmu.

U groznom činu nasilja policija je kazneno djelo klasificirala kao pokušaj ubojstva, a Leung Chi Cheung se sada u bolnici bori za život s teškim opekotinama na gotovo 30 posto tijela. Žrtva se sukobila s grupom pobunjenika nakon što su uništili stanicu Ma On Shan. Kada su ga sustigli, zasut je zapaljivom tekućinom i zapaljen.

Glasnogovornica vatrogasne službe rekla je da je Leung imao opekotine drugog stupnja na 28 posto tijela, uglavnom na prsima i rukama. Policija je slučaj klasificirala kao pokušaj ubojstva.

Jučer oko 13:00 sati je grupa od više od 20 maskiranih i ogrnutih prosvjednika uništavala objekte na postaji metroa Ma On Shan na putu za Sai Sha. Napadači su, prije dolaska policije, pobjegli pješice.

Leung, građevinski radnik koji živi u tom području sa suprugom i kćerima, bio je na putu za bolnicu radi liječničkog pregleda.

Prema policiji, bio je svjedok vandalizma na stanici i pokušao je otjerati „prodemokratske“ pobunjenike. Kad je stigao do brda On Chun Street, napadnut je i zadobio je ozljede glave. Internetski videozapis pokazao je kako mu je netko liječio rane na čelu.

Dok je Leung odlazio, uzvikivao je skupini: “Vi niste Kinezi”. Vandali su odgovorili urlajući: “Mi smo Hongkonžani”.

Nakon tog napada je ustao, ali su ga napadači pokušali živoga spaliti. Video snimka je pokazala kako se Leung vraća kako bi se suprotstavio prosvjednicima, nakon čega je uslijedio napad.

“Tijekom spora, zalili su ga je zapaljivom tekućinom i zapalili”, rekli su u policiji.

Leung je bio pri svijesti kad su ga odveli u bolnicu Prince of Wales u Sha Tinu, gdje je na odjel intenzivne njege primljen u kritičnom stanju. Drugi izvor je napad opisao kao nemilosrdan.

“Žrtva je ustala hrabro nakon prvog napada, ali su ga vandali pokušali živog spaliti. Takav napad je neljudski“, dodao je sugovornik South China Morning Posta.

Službenici iz Ureda za kriminal su dobili zadaću da pronađu napadača, ali do ponedjeljka navečer nitko nije uhićen.

PROSVJEDNICI MOLILI SAD ZA POMOĆ

South China Morning Post piše kako se jučer nekoliko tisuća „prodemokratskih prosvjednika“ mirno uputilo prema gradskom poslovnom okrugu, kako bi marširali do američkog konzulata tražeći pomoć američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Međutim, radikalna frakcija se izdvojila is mase i zapalila ulaz na Centralnoj stanici gradskog metroa, da bi potom počeli širiti kaos po otoku Hong Kong i Kowloon

Metro je zatvorio stanicu, dok su skupine pobunjenika počele uništavati ulaze, razbijati staklene ploče, slikati grafite po zidovima i bacati velike biljke zajedno sa žardinjerama dolje u podzemnu željeznicu.

Nakon ovakvih i drugih zločina, sve manja podrška pobunjenicima je znak da čak i zapadne vođe i glavni mediji ne mogu opravdati užasne zločine koje su u stanju počiniti Joshua Wong i njegovi sljedbenici. Kako će nakon ovog nemilog događaja reagirati policija autonomne regije Hong Kong, stvar je odluke izvršne upraviteljice Carrie Lam.

Leung Chi Cheung

FOTO: Kadrovi iz snimke spaljivanja Leung Chi Cheunga (57)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare