Petak, 19 travnja, 2024

USUGLAŠEN MEHANIZAM KOORDINACIJE Zvizdić: Ovo je pobjeda europskog puta BiH

Must Read

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te zamjenici Vjekoslav Bevanda i Mirko Šaroviće, održali su sastanak o mehanizmu koordinacije s entitetskim premijerima Željkom Cvijanović i Fadilom Novalićem u Sarajevu.
Sastanku je prisustvovala i federalna ministrica financija Jelka Milićević.
– Mehanizam koordinacije je usuglašen. Pobijedio je europski put BiH – kazao je Denis Zvizdić.
On je, kako prenosi Dnevni avaz, kazao da će sljedećeg tjedna mehanizam koordinacije biti konačno usvojen na sjednicama vlada, a da se na jesen očekuje i upitnik Europske unije.
– To je produkt zajedničkog rada brojnih institucija i premijera koji su nama pomagali oko usuglašavanja teksta mehanizma koordinacije. Ovo je tema o kojoj se dugo razgovara s različitih aspekata. Ovo je zajednički produkt svih razina vlasti. Nema pobjednika niti poraženih, jer smo zajednički radili. Ovdje je pobjednik europska perspektiva. – kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.
Premijerka RS Željka Cvijanović je dodala da se radi o interakciji nekoliko razina vlasti.
– Vi ste upoznati tijekom vremena što smo rješavali i mislim da smo dobili prijedlog koji je “životan”. Mislim da smo dobro to sastavili i uveli predstavnike vlasti na mjesta na kojima se moraju nalaziti. Riječ je o interakciji razina vlasti u skladu s Ustavom i nalaženju jednoglasnog stava kako bi se komuniciralo prema EU. Imamo šansu da do kraja godine dobijemo zeleno svjetlo – kazala je.
Ona je dodala da ovo nije bio lagan proces.
– Da je bilo jednostavno, riješili bismo to prije tri godine. Mi ćemo na vladi ovo imati najkasnije sljedeći četvrtak.
Premijer FBiH Fadil Novalić je kazao da je jasna poruka europskog puta.
– Jasan je naš europski put i tu više nema dvojbe. Šaljemo pozitivnu poruku da smo sposobni konsenzusom donijeti neke odluke i pravac kojim idemo – kazao je Novalić.7HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -