Published On: Čet, kol 30th, 2012

Ustavni sud o smjeni Radivojevića, Budimir odustao od zahtijeva

Građanin smanjene uračunljivosti,  preko kojeg se vrši političko silovanje Hrvata u Federaciji, a koji se privatno predastavlja kao predsjednik FBIH,  Živko stanoviti  Budimir odustao je od zahtjeva za ocjenu ustavnosti odluke nezakonitog premijera FBiH Nermina Nikšića da ne poštuje njegovu odluku o prihvatanju ostavke ministra prostornog uređenja Desnice Radivojevića.

Budimir je odustao od zahtjeva nakon što je doneseno rješenje prema kojem se njegova odluka mora poštovati do presude Ustavnog suda Federacije, prenio je BHT1.

Ustavni sud FBiH obavio je danas višesatnu raspravu o ostavci Desnice Radivojevića na dužnost federalnog ministra prostornog uređenja i zamjenika premijera FBiH, nakon čega će dati konačan stav o ustavnosti odluke predsjednika Federacije Budimira da prihvati navodnu ostavku.

Ustavni sud FBiH priopćio je da će odluku o ovom predmetu donijeti naknadno.

Federalni parapremijer Nermin Nikšić zatražio je od Ustavnog suda Federacije da utvrdi li je Budimirova odluka o prihvaćanju ostavke Radivojevića ustavna i zakonita.

Spornu ostavku predsjednik FBiH prihvatio je 22. lipnja. Desnica Radivojević danas je ponovio da ostavku nije podnio kako je rekao “ni tada, ni nikada”.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare