Nedjelja, 14 travnja, 2024

Ustavni sud o smjeni Radivojevića, Budimir odustao od zahtijeva

Must Read

Građanin smanjene uračunljivosti,  preko kojeg se vrši političko silovanje Hrvata u Federaciji, a koji se privatno predastavlja kao predsjednik FBIH,  Živko stanoviti  Budimir odustao je od zahtjeva za ocjenu ustavnosti odluke nezakonitog premijera FBiH Nermina Nikšića da ne poštuje njegovu odluku o prihvatanju ostavke ministra prostornog uređenja Desnice Radivojevića.

Budimir je odustao od zahtjeva nakon što je doneseno rješenje prema kojem se njegova odluka mora poštovati do presude Ustavnog suda Federacije, prenio je BHT1.

Ustavni sud FBiH obavio je danas višesatnu raspravu o ostavci Desnice Radivojevića na dužnost federalnog ministra prostornog uređenja i zamjenika premijera FBiH, nakon čega će dati konačan stav o ustavnosti odluke predsjednika Federacije Budimira da prihvati navodnu ostavku.

Ustavni sud FBiH priopćio je da će odluku o ovom predmetu donijeti naknadno.

Federalni parapremijer Nermin Nikšić zatražio je od Ustavnog suda Federacije da utvrdi li je Budimirova odluka o prihvaćanju ostavke Radivojevića ustavna i zakonita.

Spornu ostavku predsjednik FBiH prihvatio je 22. lipnja. Desnica Radivojević danas je ponovio da ostavku nije podnio kako je rekao “ni tada, ni nikada”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ISPRAVAN PRILOG NA HBTV ALI BLAG: Ako je OHR jamac Federacije, zašto joj je više puta mijenjao Ustav?

Već smo pisali na ovu temu kojom se jučer bavila HBTV. Austrijski nacisti, 2001 godine preuzimaju upravo nad BH. Ameri...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -