Utorak, 18 lipnja, 2024

Ustavni sud mogao bi smjeniti Komšića

Must Read

Prema Aneksu 4 daytonskog mirovnog sporazuma koji fingira Ustav BIH  u Članku 5 jasno stoji:

“Predsjedništvo se Bosne i Hercegovine sastoji od tri člana: jednoga Bošnjaka i jednoga Hrvata, od kojih je svaki izravno biran na području Federacije, te jednoga Srbina, koji je biran izravno na području Republike Srpske”

Budući da se g. Komšić već duže vremena izjašnjava ne kao Hrvat, nego kao pripadnik nacije u nastajanju “Bosanci i Hercegovci”, što je opetovano ponovio nekoliko puta izjavom kako će Njih “Bosanaca i Hercegovaca” nakon idućeg popisa u BIH biti više nego Hrvata, postavlja se pitanje što Ustavni sud čeka po pitanju njegove smjene budući da je jasno kao dan, da se g. Komšić, nalazi u sukobu s Ustavom BIH.

Ustavni sud bi stoga, ukoliko netko podnese ustavnu tužbu na ovaj sud, uskoro morao od Komšića zatražiti da se jasno izjasni što je po nacionalnosti te ga razriješiti dužnosti ukoliko on ostane pri izjavi da je nacionalno Bosanac i Hercegovac.

Naime pravo je po tom pitanju nedvosmisleno. Pitanje je samo, budući da Ustavni sud, kao bošnjakocentrična institucija,  sama neće krenuti u ovom pravcu, postoji li u BIH političar, npr među Hrvatima, koji će svoju savršenu svakodnevnicu ostaviti po strani i potruditi se napisati podnesak ovom sudu.

Ukoliko se to dogodi, Komšić bi morao pred Sudom BIH, kao i cjelokupnom BH javnosti dati ponovno izjavu da je, da prostiš Hrvat. Što je teško za vjerovati da će uspjeti…

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -