Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Šefika Vukovarskog, koju je potpisao Komšić

Ustavni sud Bosne i Hercegovine na plenarnoj sjednici utvrdio je da su amandmani na Ustav FBiH i izmjene Izbornog zakona BiH u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine i člankom 1. Protokola broj 12 uz Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, te članovima Međunarodne konvencije o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije i Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima.

Ustavni sud BiH donio je ovu odluku odlučujući o zahtjevu dvojice bošnjačkih članova Predsjedništva BiH u vrijeme podnošenja zahtjeva, Željka Komšića i Šefika Džaferovića, za ocjenu ustavnosti amandmana na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine i izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je 2. listopada prošle godine proglasio visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

Ova odluka će biti objavljena nakon što suci koji su najavili izdvojena mišljenja dostave svoja mišljenja, a najkasnije u roku od 15 dana, u skladu s člankom 43. Pravila Ustavnog suda BiH, navedeno je na stranici Ustavnog suda.

Ustavni sud BIH ovim činom, je nažalost potvrdio da je djelomična provedba njegove presude, ustavna.

Time je Ustavni sud sam sebi skočio u usta te potvrdio da se njegove odluke ne moraju do kraja provoditi i da nisu obvezatne. Čak ni za OHR.

more recommended stories