Published On: Čet, lis 16th, 2014

USKORO ZAGLUPLJIVANJE MASA Pogledajte prostorije balkanskog CNN-a

Prva regionalna 24-satna news platforma i partner CNN-a za region Zapadnog Balkana svoje će emitiranje početi do kraja listopada, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor centra N1 za BiH Amir Zukić i operativni menadžer Rusmir Nefić danas su bili domaćini predstavnicima medija u prostorijama N1 u Sarajevu gdje su ih upoznali s tehničkim i novinarskim dostignućima ove TV-kuće koja će uskoro početi emitirati program za blizu osam milijuna gledatelja.

Novi projekt čija se ideja rodila u Sarajevu prije nekoliko godina svakodnevno radi na pripremi programa, koji publika još uvijek nema priliku vidjeti, iako iza kulisa urednici i novinari redovno obavljaju svoj posao.

Program će se emitirati iz tri studija, sarajevskog, beogradskog i zagrebačkog, i bit će prilagođeni publici u tim zemljama.

Kako je rekao Nefić, to su tri televizije sa zajedničkim uredništvom, a ključni programi su odvojeni u regiji.

Direktor centra N1 i bivši glavni i odgovorni urednik regionalne novinske agencije Anadolu Agency Amir Zukić je kazao kako tim od 200 zaposlenih čine ljudi iz 40 različitih redakcija u regiji koji su prešli na N1.

On je dodao da će gledatelji uskoro imati priliku gledati 24-satni program, dok će regionalne redakcije proizvoditi 14 sati programa dnevno.

bljesak.info