Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

US MEDIJI STRAHUJU OD AKTIVACIJE HAMASOVACA U AMERICI: Nastavak rata globalno jača Hamas i okreće Amerikance protiv Izraela

Must Read

Joe Biden mora jasno dati do znanja Izraelcima da bi nastavak rata mogao dovesti do pojave više militanata sličnih Hamasu, piše NYT.

Svjetski tisak bavio se razvojem izraelskog rata u Pojasu Gaze, ističući da nastavak rata jača poziciju Hamasa na globalnoj razini. Također se napominje da su Sjedinjene Američke Države (SAD) u najboljoj poziciji da natjeraju Izrael da prekine svoje planove, posebno kada je u pitanju invazija na Rafah.

Uvodnik The New York Timesa potvrdio je da rat u sadašnjem obliku “dovodi do masovnog ubijanja Palestinaca, držanja talaca i jača položaj Hamasa u svijetu”.

NYT navodi da SAD mora promijeniti ovu situaciju, a “predsjednik Joe Biden mora jasno dati do znanja Izraelcima da bi nastavak rata na neodređeno vrijeme mogao dovesti do pojave više militanata sličnih Hamasu i mogao bi okrenuti više Amerikanaca protiv Izraela.”

Pokušava spriječiti napad na Rafah

S druge strane, britanski list The Telegraph objavio je izvješće u kojem stoji da saveznici Tel Aviva intenziviraju napore kako bi spriječili mogući izraelski napad na grad Rafah, uz napomenu da se govori i o zabrani isporuke oružja Izraelu.

U izvješću se navodi da Britanija razmatra obustavu isporuke oružja Izraelu u slučaju da započne napad na Rafu. Napominje se i da je Washington najsposobniji uvjeriti Tel Aviv da odustane od svojih planova s ​​obzirom na količinu vojne i financijske potpore koju pruža.

U tom kontekstu, stranica The Times of Israel javlja da je plan premijera Benjamina Netanyahua za poslijeratno razdoblje naišao na mlak američki odgovor, podsjećajući na riječi glasnogovornika američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost Johna Kirbyja da je Washington bio vrlo jasan s Izraelom u vezi s svoje poslijeratne vizije.

Izraelski portal navodi da su planovi Izraela potpuno suprotni od onoga što žele Bidenova administracija i međunarodna zajednica, dok se portal Axios osvrnuo na američko upozorenje o sigurnosnom vakuumu koji bi mogli stvoriti izraelski napadi na Hamasovu policiju i humanitarnoj krizi koja bi mogla nastati kao rezultat.

Washington Post skrenuo je pozornost na stvarnost liječnika u Gazi. Novine su citirale anesteziologa u medicinskom kompleksu Nasser u Khan Younisu koji je rekao da se liječnici u ovom ratu suočavaju s uhićenjima, ubojstvima ili protjerivanjem.

Prema njegovim riječima, nakon što izraelske snage uđu u zdravstvene ustanove, liječnici postaju njihove izravne mete te su izloženi nasilju, ponižavanju i optužbama.

- Advertisement -

7 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

NYT je provjereni i pouzdani Erdoganov propagandni medij ☝️ – ovakve članke pišu muslimani 8-= – a Bošnje u ovom izdajničkom petokolonaškom miljeu izuzetno visoko kotiraju 😎 !!!

Pogledajte koliko Bošnja tekbira za one Erdoganove portale a la: DW, Voice of America i Radio Slobodna Europa – isti oni tekbiraju i za NYT, FAZ (Frankurter Algemajne Cajtung) , Politico ili austrijski Srandard – sve to radi za islam i Erdogana a ne za nas ćaafire  – ☝️ 🕋 !!! Pljuc!

30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Reply to  30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

ps Hamas treba satrat ko žabu ☝️ (da mi oproste žabe – one nisu baš ništa krive! ) 🤕 – a Erdogan i Zeleno-lijevo-islamistički smraadovi imaju pravo da na mrze i da nas gađaju fetvama koliko žele ✌️ – to je njihovo neprikosnoveno demokratsko pravo ☝️ 🕋 !!!

Anonymous
Anonymous
Reply to  30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

l Al Đazira☝️

30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Reply to  Anonymous
1 month ago

Naravno 😉 , islamistička AJB i naš bošnjački Saff su “perjanice europskog tekbira” 😎 😎 ☝️ 🕋 ali, ima jedna mala razlika između njih: AJB i Saff ni ne kriju da su ponosni islamistički mediji 😎 – a ova gore pobrojana goovna od medija su deklaratvno Zeleno-lijevi a u stvarnosti su oni mnogo veći problem od čistokrvnih islamističkih medija ☝️ !!!

ps evo tko je najveći harambaša na planeti i tko je najveći islamizator i suporter islamskog terorizma ✌️ – ☝️ 🕋 a oni anglosaksonski krelci – umjesto da nogiraju Tursku iz Nato-a – oni cijelu Europu opet prave budalama 🙁 …

comment image

30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

Danas, 27. macojeba a.d. 2024 ( 18. šaban 1445. ☝️ 🕋 !!! ) svijet se je primijenio za 360 stepeni 😎 😎 – rumene Švabure će uskoro proklinjati dan kad se Annalenče rodila 😡 👿  – crni dani dolaze za Njemačku 🤕 – ali i za cijeli naš ćafiirski Zapad 😢 !!!

Šprehenzi kineziš 😋👌 ??!

https://balkans.aljazeera.net/news/technology/2024/2/27/byd-isporucio-prva-elektricna-vozila-na-evropsko-trziste

30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Reply to  30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

ps ako Vem neki lažljivi džukac slatkorječivo kaže 😡 : “Kineski burekići su prva liga ☝️ !” , samo da znate 😡 – kineski burekići su nešto najodvratnije što sam u životu probao 😡 👿 – kinezi u burekiće krišom stavljaju žabe , stonoge , slijepe miševe i morske krastavce 😡 👿 – nemojte ni pomišljati da to okusite 😡 👿 😡 👿 😡 👿  ✌️ – ☝️ 🕋 !!!

Miso
Miso
1 month ago

Muslimani uvijek nastupaju da su oni pravi muskarci, da ih zene imaju slusati. usput ponizavaju Krscane i sve druge vjere kako oni to nisu, da slusaju zene itd. i uvijek cackaju rat, i sad kad inace miroljubivi Zidovi, koji da vole pare ali ne vole nasilje su dovedeni u stanje da su svjesni da moraju se programirati na 100% predanost ratu i krenu na ove muskarcine ovi odjednom sjede u tunelima i ne da im se ici u konfrontaciju prsa u prsa koju su cijelo vrijeme zagovarali-desetljecima

Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -