Published On: Sri, lis 26th, 2016

URED BIVŠEG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA OTVARA SE U ZENICI: Nema smisla da stalno putuje

Nakon što je RH ukinula ured zagrebačkom umirovljeniku Mesiću, koji je nesretnim spletom okolnosti dva puta bio na čelu Hrvatske, tamo gdje je kršio Ustav, izdavao nacionalne interese, i bez kaznene odgovrnosti proveo punih 8 godina uspješno radeći kao lobist nekih stranih nacionalnih pokreta, svoj umirovljenički staž Mesić provodi kao žestoki lobist najbrojnijeg i najpopularnijeg nacionalizma u BIH. Onog koji nedvosmisleno razara našu zemlju.
Mesić je inače uspješan u razaranju višeetničkih država. Sudjelovao je u razbijanju višeetničke Jugoslavije kako žestoki separatist i nacionalist, federalist, da bi se naknadno prometnuo u velikog Jugofila. Nejasno je primjerice kako Svetlana Broz , gostujući u emisiju N1 PRessing, tvrdi da je jedini posle Tita, veliki političar na prostoru Balkana čovjek koji je napisao knjigu “Kako sam rušio Jugoslaviju”. Nejasno je i kako je Mesiću najveći sin hrvatskog naroda, i drugih naroda Tito? Ako je tako, zašto se hvalio kako je rušio Titovo djelo? Zamislite da neko do u temelj razbije Meštrovićeva djela i onda kaže kako mu je najdraži i najveći kipar Meštrović? I kakav je to novinar N1 koji ga nakon ove rečenice nije uzdrmao tim protupitanje: Ako ti je Tito najdraži, spletkarošu jedan, što si mu rušio državu? Što si ustaše hvalio majmune? N1 novinarstvo demennije je čini se od Mesićeve pameti.
Što bi inače Tito rekao na rečenicu svoje unučice koja kaže da joj je najveći političar današnjice autor knjige “Kako sam rušio Jugoslaviju” i čovjek koji je u Australiji svojedobno među Ustašama izjavio da su Hrvati pobjedili i proglašenjem ustaške nacističke i sramotne NDH? Nije jasno i kako Svetlana Broz nakon ove izjave uopće  i uopšte kotira u antifašističkim krugovima Sarajeva i arapske okolice. I dokolice.  Podržavati rušitelja Jugoslavije i poštovatelja NDH nije nimalo antifašistički niti titoistički draga Svety.
Elem, budući da zagovaranjem unitarizma Mesić priprema novu knjigu “Kako sam rušio BIH, i aktivno radi na formiranju nacionalnih republika u BIH prodajući Bošnjacima unitarizam, njegovi šefovi u BIH odlučili su otvoriti Ured bivšeg hrvatskog predsjednika u Zenici, nakon što je MOST, uz protivljenje Mesićevog Karamarka koji je tada bio okupirao HDZ, ipak uspio zatvoriti njegov ured u Zagrebu. Mesićev ured bit će u prostorijam Saudijskog kulturnog centra Kralj Fahd i imat će tri sobe. Jednu za smišljanje viceva, drugu sa puno ogledala, gdje će Mesić moći da se divi samom sebi, i treću za  press, demantranje davno izrečenih izjava, koje je Mesić rekao a tvrdi da nije. Premda jest.
Kako je moguće da predsjednik jedne države, dobija ured u drugoj državi? Kako je moguće da bivši predsjednik strane države postaje unutarnji faktor BIH, i miješa se u odnose u BIH, mediji koji su se ovih dana pozabavili slučajem Željane Zovko, i transferima iz države u državu, nisu komentirali.
Mesićevo bosančenje, premda je građanin RH, ne smeta im. Teško da bi im smetalo i da uđe u paralament BIH, ili postane predsjednik iz reda hrvatskog naroda u BIH, makar bez BH državljanstva.
Tuzla. Zavidovići, Konjic, Jablanca, i Visoko , uputili su prosvjednu notu gradu Zenici, tvrdeći da Mesić pripada njima a načelnik Tuzle, Jasmin, tvri da će ga oteti Zenici. Onako kako je u ratu otimao Srbe recimo.
Milan Bandić kazao je da će platiti jednosmjernu avionsku kartu, i godišnji račun za kave, onom gradu koji prvi iseli Mesića iz Zagreba.
*tekst je satiričnog sadržaja, to znači da se radi o tekstu koji šaljivim tonom, ironizira neakve činjenice. Stoga molimo na razumijefanje. I da nas zbog ovog ne nazivate fašistima. Smrt fašizmu, sloboda Mesiću.

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare