Published On: Sub, svi 28th, 2022

Unatoč kiši i lošem vremenu, dva umjetnika nastavila s grljenjem u centru Zagreba

U ZAGREBU je unatoč lošem vremenu nastavljen performans Studija jednog zagrljaja.

Umjetnici Igor Zenzerović i Bojan Ban ostali su stajati zagrljeni na Cvjetnom trgu u Zagrebu čitavu noć i jutro. Pošto u Zagrebu od jutra pada kiša, umjetnici su stajali pod kišobranom, a dobili su i jakne.

Podsjećamo, od jučer u podne dva muškarca stoje zagrljeni u centru Zagreba. Zenzerović kaže da je cilj performansa istražiti blisku prisutnost dva muška tijela u javnom prostoru.

Performans prvi put izveo u Beogradu

Ovo nije prvi put da Zenzerović izvodi ovaj performans. Krajem prošle godine grlio je jednu Srpkinju, Natašu Milojević, u centru Beograda.

“Oni su kontaktirali nas pet djevojaka da vide koja bi htjela sudjelovati, a pristala sam ja i još jedna djevojka. S obzirom na to da je ona morala otputovati, ostala sam ja”, ispričala je tad Nataša kako je došlo do suradnje.

“Lajtmotiv svega ovoga je neka nada, nada da nešto što nije mračno i teško može potrajati. Gledam svoj rad u posljednjih 10 godina i sve što izlazi je užasno crno, tako da mi je trebalo nešto što ima svijetlu točku, što daje nadu da će se nešto možda promijeniti”, dodala je i naglasila da joj se čini da su dojmovi građana bili izuzetno pozitivni.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Cakarevi doci
Cakarevi doci
1 mjesec prije

Sta se sve zove umjetnost

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Cakarevi doci
1 mjesec prije

Pobjeglo iz CRKVE

PE:DER:FORMANS u KARAmĐORĐEVu
PE:DER:FORMANS u KARAmĐORĐEVu
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

TOPLA SH BRAĆA

Last edited 1 mjesec prije by PE:DER:FORMANS u KARAmĐORĐEVu