Subota, 15 lipnja, 2024

UKINI GA CERIĆU: Bošnjacima je nametnut Dayton koji ima elemente aparthejda i diskriminacije

Must Read

“Bošnjački narod je preživio genocid i nametnut mu je „Daytonski ustav“ koji u sebi ima elemente aparthejda i diskriminacije”, izjavio je reisu-l-uleme Mustafa ef. Cerić prilikom posjete imamima IABNA-e, džematima i Bošnjacima Sjeverne Amerike, Zajednici Bošnjaka Džordžije u Atlanti.

“Politička misao Bošnjaka zarobljena je u međustranačkom vrtlogu sukoba, korupcije i porastu siromaštva. Sve to jeste realnost u kojoj se Bošnjaci nalaze ali, s druge strane, Bošnjaci danas imaju najbolju priliku da slobodno i odlučno, vlastitim umom, bez direkcija iz Beograda, Beča, Istambula promisle i osmisle vlastite prioritete, naprave plan i krenu u realizaciju istog. Bošnjaci se moraju osloboditi straha od velikih iskoraka jer bez velikh planova nema ni malih koraka. Svakako veliku ulogu u osmišljavanju tih planova i strategije treba da ima bošnjačka dijaspora, posebno ova na prostoru Zajednici Bošnjaka Džordžije u Atlanti”, dodao je reis Cerić, a prenosi portal Bošnjaci.Net.

Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -