Published On: Pon, stu 22nd, 2021

Uhićen njemački novinar koji je pomagao migrantima prijeći hrvatsku granicu; policija nezadovoljna kaznom

Hrvatska policija je u petak u ilegalnom ulasku iz BiH u Hrvatsku zatekla kod Cetingrada osam stranaca među kojima i njemačkog novinara (44) kojemu se u subotu sudilo i za ilegalan ulazak i za krijumčarenje ljudima, ali ga je sud kaznio samo za ilegalan ulazak u RH, priopćila je PU karlovačka.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu presudio mu je 3600 kuna kazne za ilegalan ulazak, ali nije uvažio drugi dio optužnog prijedloga policije kojim ga se teretilo za pomaganje migrantima u nezakonitom prelasku granice. Zbog oslobađajućeg dijela odluke suda Postaja granične policije RH Cetingrad će se u zakonskom roku žaliti, najavljeno je.

U policijskom priopćenju stoji da se kriminalističkim istraživanjem utvrdilo da je njemački državljanin pomagao ostalim strancima u nezakonitom prelasku, čime je kršio Zakon o strancima, Zakon o nadzoru državne granice i Zakonik o schengenskim granicama.

Policija RH je 44-godišnjeg njemačkog državljanina u petak u 11:15 zatekla u Cetingradu u grupi s još sedam stranih državljana, četiri punoljetne i tri maloljetne osobe. Ne navodi se iz kojih su zemalja sedmero ilegalnih migranata, već samo da su svi rekli da namjeravaju Republici Hrvatskoj dati zahtjev za međunarodnu zaštitu./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Gost
Gost
1 godina prije

Što će jadan. Mala mu plaća. Ne može platiti veću kaznu. Ali ako pokuša opet?

Ganga🐉
Ganga🐉
1 godina prije

Za svakog teroristu po godinu dana zatvora ,pa neka izvoli.

never baklava
never baklava
1 godina prije

Kao današnji ništa s ničim novinari – ideološko obojeni i pristrani – i čuvari logora “samo su radili svoj posao” ali čuvarima nije gledano kroz prste, kao ovom antifa “novinarskom” ološu.

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
1 godina prije

Taj “novinar” je musliman, to ste nam zaboravili reći 😉 …