Published On: Pon, stu 22nd, 2021

Uhićen njemački novinar koji je pomagao migrantima prijeći hrvatsku granicu; policija nezadovoljna kaznom

Hrvatska policija je u petak u ilegalnom ulasku iz BiH u Hrvatsku zatekla kod Cetingrada osam stranaca među kojima i njemačkog novinara (44) kojemu se u subotu sudilo i za ilegalan ulazak i za krijumčarenje ljudima, ali ga je sud kaznio samo za ilegalan ulazak u RH, priopćila je PU karlovačka.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu presudio mu je 3600 kuna kazne za ilegalan ulazak, ali nije uvažio drugi dio optužnog prijedloga policije kojim ga se teretilo za pomaganje migrantima u nezakonitom prelasku granice. Zbog oslobađajućeg dijela odluke suda Postaja granične policije RH Cetingrad će se u zakonskom roku žaliti, najavljeno je.

U policijskom priopćenju stoji da se kriminalističkim istraživanjem utvrdilo da je njemački državljanin pomagao ostalim strancima u nezakonitom prelasku, čime je kršio Zakon o strancima, Zakon o nadzoru državne granice i Zakonik o schengenskim granicama.

Policija RH je 44-godišnjeg njemačkog državljanina u petak u 11:15 zatekla u Cetingradu u grupi s još sedam stranih državljana, četiri punoljetne i tri maloljetne osobe. Ne navodi se iz kojih su zemalja sedmero ilegalnih migranata, već samo da su svi rekli da namjeravaju Republici Hrvatskoj dati zahtjev za međunarodnu zaštitu./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Gost
Gost
13 dana prije

Što će jadan. Mala mu plaća. Ne može platiti veću kaznu. Ali ako pokuša opet?

Ganga🐉
Ganga🐉
13 dana prije

Za svakog teroristu po godinu dana zatvora ,pa neka izvoli.

never baklava
never baklava
13 dana prije

Kao današnji ništa s ničim novinari – ideološko obojeni i pristrani – i čuvari logora “samo su radili svoj posao” ali čuvarima nije gledano kroz prste, kao ovom antifa “novinarskom” ološu.

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
11 dana prije

Taj “novinar” je musliman, to ste nam zaboravili reći 😉 …