Uhićen Muhamed Ajanić koji je bježeći od policije skočio u Neretvu

Muhamed Ajanić (28), koji je jutros skokom u Neretvu umakao sudskoj policiji, nakon čega je isplivao iz rijeke te pobjegao uhićen je u poslijepodnevnim satima na južnom izlazu iz Mostara, potvrđeno je za portal “Avaza” iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako se doznaje, odmah nakon dramatičnog događaja policija je organizirala potjeru širih razmjera, a ubrzo su došli do saznanja da je Ajanić kontaktirao jednog poznanika kako bi ga prevezao do Crne Gore. Nedaleko od naselja Buna, južno od Mostara, policija je zaustavila automobil u kojem se sa svojim poznanikom nalazio Ajanić, nakon čega ga je lišila slobode.

Podsjetimo, sudski policajci su jutros radi izdržavanja kazne priveli Ajanića, koji im je iz zgrade Suda, prilikom korištenja toaleta, pobjegao kroz prozor.

Sudski policajci su se dali u potjeru za njim te ga uočili na lokalitetu Mejdan, gdje je kroz dvorište Arhiva HNŽ pobjegao prema obali Neretve nakon čega je skočio u rijeku i isplivao. Jedan od sudskih policajaca, L. J. se u namjeri da dođe do njega poskliznuo s litice prema obali Neretve pri čemu se teško ozlijedio.

Na licu mjesta su intervenirali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar koji su povrijeđenog policajca izvukli te ga predali ekipi Hitne pomoći./HMS/