Published On: Pon, ruj 10th, 2018

Uhićen bivši zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Izet Nizam

 

Po nalogu Tužiteljstva BiH uhićen je bivši zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Izet Nizam. Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da se on nalazi pod istragom i da je osumnjičen za koruptivna kaznena djela za vrijeme dok je obnašao funkciju zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH.

“Policijski djelatnici SIPA-e su, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, na području Sarajeva uhitili osumnjičenog Izeta Nizama, rođenog 1963. godine u Bosanskoj Dubici”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH, prenosi večernji.ba

Usporedo s uhićenjem izvršeni su pretresi osumnjičenog, kao i ukupno tri stana koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici.

Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je, u razdoblju od 2011. do 2015. godine, dok je obnašao dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, protuzakonito uzimao novac, robu i usluge, od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stanaca i druga statusna pitanja, kako bi zlouporabom položaja, pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

“Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih kaznenih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist. Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela primanje dara ili drugog oblika koristi iz članka 217. KZ BiH”, piše u priopćenju za javnost.

Nakon uhićenja, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare