Učiteljica u jednoj osnovnoj školi u Sankt Peterburgu koja je učeniku na čelu napisala ”budala”, otpuštena je. Ranije su mediji izvijestili kako je učiteljica razredne nastave napisala riječ ”budala” (ruski ”durak”), na čelo osmogodišnjeg učenika drugoga razreda i to zato što je dijete, unatoč njezinim upozorenjima i prijekorima, markerom risalo “tetovaže” po svojim rukama. Slučajem […]

" />
Published On: Pet, ruj 29th, 2017

Učiteljica dobila otkaz u školi jer je učeniku na čelo napisala – budala

Učiteljica u jednoj osnovnoj školi u Sankt Peterburgu koja je učeniku na čelu napisala ”budala”, otpuštena je.

Ranije su mediji izvijestili kako je učiteljica razredne nastave napisala riječ ”budala” (ruski ”durak”), na čelo osmogodišnjeg učenika drugoga razreda i to zato što je dijete, unatoč njezinim upozorenjima i prijekorima, markerom risalo “tetovaže” po svojim rukama.

Slučajem su se bavili inspektori i službe za zaštitu prava djeteta te je u tijeku postupak raskida ugovora o radu na inicijativu poslodavca, zbog počinjenja nemoralnog prekršaja od strane radnika koji obavlja edukativne funkcije, piše Hina.

Učiteljičin postupak ocijenjen je nespojivim s nastavkom njezina rada u školi, a nadležni školski odbor zaključio je da su potvrđene sve pritužbe djetetove majke uz napomenu da do nemilog slučaja na inače iskusnu učiteljicu nije bilo pritužbi.