Ubijen otac troje djece, osumnjičeni pobjegao prema Tuzli

U pucnjavi koja se sinoć dogodila u kafe kladionici “Centar” u Trnovici kod Zvornika ubijen je Boriša Beatović iz Branjeva, dok su tri osobe ozlijeđene.

Napadač je nakon pucnjave pobjegao i za njim se intenzivno traga. Kako saznaje UNA policija traga za G.B. za koga postoje operativne informacije da je još sinoć pobjegao na područje Tuzle.

Pucnjava se dogodila oko 23 sata u kladionici “Centar” koja se nalazi na raskrsnici za Kiseljački put kod Zvornika.

Prema neslužbenim informacijama Beatović je ubijen na licu mjesta. Još jedna osoba je pogođena hicem iz vatrenog oružja i životno je ugrožena, a došlo je i do fizičkog obračuna u kojem su ozlijeđene dvije osobe.

U PU Zvornik navode da je cijeli slučaj u 23.05 prijavljen u PS Kozluk.

“Policiji je prijavljeno da je u JZU Dom zdravlja Zvornik javila četiri muškarca  s povredama zadobivenim od nepoznate osobe u ugostiteljskom objektu u Trnovici kod Zvornika. Od povreda zadobivenih vatrenim oružjem jedna osoba je smrtno stradalo, a jedno teško povrijeđeno”, rekla je glasnogovornica PU Zvornik Danijela Madžarević.

Ona kaže da je počinitelj nakon pucnjave pobjegao i za njim se intenzivno traga.

“Policijski službenici PU Zvornik pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Bijeljina poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela teškog ubojstva i pronalaska izvršioca”, dodala je Madžarević.

Točne okolnosti pucnjave još se istražuju i kako saznajemo sve se odigralo pred više očevidaca koji tek trebaju biti saslušani. Kao motiv pucnjave pominje se navodno to što su Beatović i osumnjičeni ranije imali određeni sukob.

Policija je sinoć, u prisustvu dežurnog tužioca, započela uviđaj koji je i dalje u toku.

Prema neslužbenim informacijama iza ubijenog je ostalo troje djece.

U zvorničku bolnicu su nakon sinoćnje pucnjave primljena dva muškarca od kojih jedan ima ustrelnu ranu i vitalno je ugrožen, a drugi je zadobio potres mozga, rekao je dežurni liječnik ove zdravstvene ustanove Milan Pavlović.

Pavlović je rekao novinarima da je muškarac, koji je zadobio ustrelnu ranu na lijevom boku, operiran i da je trenutno hemodinamski stabilan, ali vitalno ugrožen.

On je naveo da je drugi pacijent zadobio povredu glave sa prijelomom lobanje i krvarenjem iz uva, te da je u pitanju potres mozga.

more recommended stories