Published On: Uto, stu 17th, 2020

U Vukovar stiže Vučićev izaslanik, želi odati počast Vukovarcima

Delegacija sastavljena od predsjednika Vijeća Milorada Pupovca, potpredsjednika vlade Borisa Miloševića, zatim Verana Matića, specijalnog izaslanika predsjednika Srbije, državnog tajnika Zvonka Milasa, Radojke Mrkšić, članice udruženja Protiv zaborava te njegovog tajnika Veljka Maksića položit će vijenac za stradale Vukovarske branitelje i Vukovarce srpske nacionalnosti u Dunav.

Milorad Pupovac rekao je kako je Vučićev izaslanik  htio doći u Vukovar i prošle godine, ali mu je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tada poručio da nije dobrodošao.

Danas će u Vukovaru biti i premijer Andrej Plenković te ministar branitelja Tomo Medved i obrane Mario Banožić. Posjetit će tvornicu Borovo i vukovarsku bolnicu.

Penava je ovom prilikom kazao: ”Ako Pupovac zajedno s Milasom baci vijence u Dunav za srpske žrtve, to će biti neviđeni skandal u modernoj hrvatskoj državi u Vukovaru. Kakvu nam to povijesnu istinu vlada ovim činom otkriva?” rekao je u intervjuu za Media servis.

2019 godine to je bilo ovako:

Izaslanstva Srpskog narodnog vijeća, Udruženja porodica Protiv zaborava kao i manjinskih srpskih vijeća odali su u nedjelju u Vukovaru počast stradalim Hrvatima i Srbima tijekom rata u tom gradu, a Milorad Pupovac koji je predvodio izaslanstva poručio je da žrtve ne smiju biti motiv za obnavljanje bezumne mržnje.

Danas smo u ime SDSS-a i udruženja žrtava obitelji nestalih i ubijenih Srba “Protiv zaborava” te manjinskih vijeća s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko baranjske županije najprije položili vijenac za Srbe koji su stradali i ubijeni pred početak izbijanja sukoba, zatim smo položili vijenac za ranjene, bolesne te  za zaposlenike vukovarske bolnice koji su najprije zarobljeni, a potom ubijeni na lokalitetu Ovčara od, a ovdje u crkvi Sv. Nikolaja zapalili smo svijeće za sve stradalnike, za sve žrtve, ljude koji su stradali u ratnom periodu u gradu Vukovaru i njegovoj okolici”, rekao je predsjednik Savjeta Srpskog narodnog vijeća i SDSS-a Milorad Pupovac.