U subotu pokop 111 Hrvata – žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća

Sveta misa koju predvodi Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko počinje u 12 sati nakon koje slijedi pokop 111 žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća.

U organizaciji Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat Glavnog vijeća Hrvatskoga narodnog sabora BiH. obilježava se 72. obljetnica stradanja Hrvata žrtava Drugog svjetskog rata i poraća koja će se održati na Groblju mira na Bilima, 19. kolovoza 2017. godine.

Uvodni program počinje u 11:30. Sveta misa koju predvodi Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko počinje u 12:00 sati nakon čega na “Groblju mira” na Bilima slijedi pokop 111 žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća. Organizator je osigurao šator za 2500 ljudi te prigodne kape za sunce za one koji ne budu mogli naći mjesto pod hladom.

Nakon završetka komemoracije program će biti nastavljen zajedničkim druženjem i ugodnim razgovorom uz okrjepu kojom će hodočasnike počastiti pokrovitelj komemoracije, Hrvatski narodni sabor.