Petak, 19 travnja, 2024

U RS počela 24-satna šutnja uoči referenduma

Must Read

U Republici Srpskoj u ponoć je počela 24-satna šutnja povodom održavanja antiustavnog referenduma o danu RS, koja podrazumijeva kraj kampanje putem sredstava javnog informiranja i javnih skupova.

Prema Zakonu o referendumu i građanskoj inicijativi, kampanja putem sredstava javnog informiranja i javnih skupova povodom referenduma prestaje 24 sata prije dana održavanja referenduma.

U manjem bh. entitetu sutra će biti održan referendum na kojem će 1.219.399 građana RS sa pravom glasa imati priliku da odgovori na pitanje “Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao dan Republike Srpske?”.
Glasačka mjesta u svim lokalnim zajednicama bit će otvorena od 7 do 19 sati. Rezultati o referendumu o RS bit će poznati do kraja glasačke noći u nedelju najavio je predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma u RS Siniša Karan.
Inače, bura oko referenduma se ne stišava. Reagirala je i međunarodna zajednica koja je najavila moguće sankcije ukoliko se referendum održi zbog krize koja je izazvana odlukom vlasti RS da se na taj način izjašnjava o odluci Ustavnog suda BiH kojom je ukinut 9. januar kao dan RS
 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -