Published On: Pet, tra 1st, 2022

U raljama birokracije: Turković ‘minirala’ zračnu luku u Trebinju, primijenila isti stil kao za sva pitanja vezana za RS

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković povukla je suglasnost na prvobitni memorandum o suradnji između Srbije i BiH za dugo najavljivanu izgradnju zračne luke u Trebinju, a to će, kako je potvrđeno “Glasu Srpske”, uticati na početak realizacije tog važnog projekta za Hercegovinu.

Vijeće ministara BiH u srijedu je trebalo dati zeleno svjetlo na nacrt memoranduma o razumijevanju i suradnji za izgradnju zračne luke u Trebinju između BiH i Srbije. Nakon sjednice priopćeno je da je samo utvrđen prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja memoranduma.

Ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović rekao je “Glasu Srpske” da su se problemi javili jer je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković dan pred samu sjednicu Vijeća ministara informirala Glavno tajništvo da prvobitno pozitivno mišljenje na memorandum povlači.

-Ona je u svom obrazloženju navela da taj dokument treba vratiti i ponovo razmotriti pravni osnov jer su u pitanju dvije države. Turković nije bila na Kolegiju Vijeća ministara pred samu sjednicu, pa su bošnjački ministri, prije svega ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, tražili da se ta točka povuče sa dnevnog reda – naveo je Mitrović.

Naglasio je da su sat pred sjednicu Vijeća ministara uspjeli promijeniti naziv dokumenta, zbog čega je ta točka ostala na dnevnom redu kako memorandum ne bi bio u potpunosti zaustavljen.

Na sve moguće načine pokušava se onemogućiti da dođe do potpisivanja memoranduma između dvije zemlje. Ništa nas više ne može iznenaditi od Turković. Pozadina je u stvari da taj memorandum ne bude potpisan i da se na neki način ograniče dalje aktivnosti na realizaciji ovog značajnog projekta, ne samo za Hercegovinu, već i za Srpsku, BiH i Srbiju – istaknuo je Mitrović.

On je naglasio da je Turković primijenila isti stil kao i kod mnogih drugih odluka kada je u pitanju Srpska, iako sve te odluke nisu samo u interesu Srpske već i BiH.

Objasnio je da je sada procedura do formiranja memoranduma pa i njegovo samo potpisivanje između BiH i Srbije mnogo duža i prolongirana za nekoliko koraka.

To je jedan duži proces, ali ispunit ćemo mi i tu formu, pa se vratiti ponovo na Vijeće ministara. Sada dokument koji je usvojen u srijedu na Vijeću ministara ide na Predsjedništvo BiH, koje treba dati svoju suglasnost. Onda mi stupamo na scenu i formiramo grupu koja će se baviti usuglašavanjem i pregovorima, te utvrditi nacrt memoranduma za koji je potrebno tražiti mišljenje svih potrebnih institucija – rekao je Mitrović.

Tek onda će se taj novi memorandum naći na sjednici Vijeća ministara.

Na kraju, to sve sada zahtijeva dužu proceduru – naveo je Mitrović.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
12 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Srbče

Ako do sad nekome nije jasno da SDA blokira svaki napredak i razvoj BiH.Onda je idiot.

Chevrolet

Stoka je to

Stižemo🇬🇧🇺🇸🇨🇦

I tebi kmee

Stižemo🇬🇧🇺🇸🇨🇦

Kme.,

zoro

Pita se ko Sejdo za onaj most u Neumu

Nije Jozo

Kakvo Krme takva mast kakav narod takva vlast.Što je zinula na ovoj fotografiji ko krmača pred vricanje.

Mendula

Teeeška islamistička svinja

Islamska-sablja-lomi-krst

Covjek je ono sto jede

Legitimni uzepe politiĆar

Odlicne vijesti.
Genocidnu tvorevinu ugusiti ekonomski.

Samo istina

Ma j.bo nju, svakako će to do-dick isfinansirati, a i Vule će priskočiti! Ako njih dvojica ne budu sposobni tu je Putko, ima da pljušte rublje! 

Vuk krajiški

Aerodrom se počinje graditi to je gotovo da vidim ko ima muda da spriječi ima da ga betonirani u pistu, a da aerodrom će se zvati po ruskom ambasadoru Vitaliju Ćurkinu ..

Islamska-sablja-lomi-krst

Jesi podmazao traktor krajsnice… Ices jos dalje