Published On: Uto, lis 8th, 2019

U potrazi za nestalim mornarima sudjeluje više država

Prefektura Martiniquea u ponedjeljak je izvijestila da je uočena ‘moguća signalna raketa’ u noći na ponedjeljak u blizini područja potrage za potonulim brodom Borubon Rhode koji je potonuo u Atlantiku krajem rujna, prenosi Le Parisien.

U noći na ponedjeljak  “brod Alp Striker, koji je unajmila Bourbon grupacija, na putu prema području potrage izvijestio je da su dvojica promatrača na mostu uočila bijele i crvene signale u trajanju od 20 sekundi su protumačili kao moguće signale poziva u pomoć”, navela je prefektura.

Regionalni centar za spašavanje “odmah je zatražio od tri trgovačka broda da skrenu s kursa i odu u to područje do kojeg će doći u utorak”. Centar je također zatražio od svakog broda u tom području dodatnu budnost.

“U potrazi sudjeluje više država”

“Nastavlja se potraga, koliko je meni poznato u to nije uključena samo Francuska nego i neke druge države koje nam pomazu, između ostalih i SAD”, kazala je u utorak predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović.

I ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman komentirao je danas situaciju s potragom za nestalim hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem, prenosi N1.

“Mi smo u stalnom kontaktu sa svim službama. Hrvatska služba vanjskih poslova i ured premijera su 24 sata dnevno u kontaktu sa svim francuskim službama od 26. rujna”, kazao je Grlić Radman.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare