Published On: Mon, Mar 30th, 2020

U New York je pristala ploveća vojna bolnica. Brod može prihvatiti tisuću pacijenata zaraženih koronom

PLOVEĆA vojna bolnica s 1000 kreveta, USNS Comfort, stigla je jutros u New York gdje će olakšati pritisak na bolnice zbog priljeva oboljelih od koronavirusa.

Na brodu je 1200 doktora

Brod s 1200 liječnika i ostalog osoblja te dvanaest operacijskih dvorana primat će na intenzivnu njegu bolesnike koji nisu zahvaćeni virusom, kako bi omogućili bolnicama da se koncentriraju na COVID-19.

Gradonačelnik Bill de Blasio pozdravio je dolazak broda koji je bio predviđen za 18. ožujka.

“Činjenica da je mornarica ovdje, da je vojska ovdje da pomogne New Yorku u trenutku kada to treba našem gradu je jako važna”, izjavio je na CNN-u dok je brod uplovljavao u luku na Manhattanu.

“Stanovnicima koji su puno toga proživjeli posljednjih tjedana to podiže moral. Sve nas je ganulo, trebamo pomoć”, dodao je.

NY je centar epidemije

New York, epicentar epidemije u SAD-u s više od 33.000 oboljelih i 776 umrlih, prema posljednjim podacima sveučilišta Johns Hopkins, treba također otvoriti hitnu bolnicu u konferencijskom centru Javits Center s kapacitetom od 2900 kreveta.

Još četiri medicinska centra u gradu dobila su dozvolu za primanje bolesnika kako bi rasteretili posljednjih dana prepune bolnice.

Sjedinjene Američke Države zemlja su s najviše potvrđenih slučajeva, više od 143.000 te 2500 umrlih, pokazuju podaci sveučilišta Johns Hopkins.