Nedjelja, 14 travnja, 2024

U Mostaru u prvih šest mjeseci 2014.godine podnesena 53 zahtjeva za posredovanje prije razvoda braka

Must Read

Prema podacima Centra za socijalni rad u prvih šest mjeseci 2014. godine podnesena su 53 zahtjeva za provođenje postupka posredovanja prije razvoda braka, što ne znači da će biti pokrenuta 53 postupka razvoda koji se vodi kod Općinskog suda.
Budući da supružnici podnose zahtjev za posredovanje kada su njihovi odnosi teško i trajno poremećeni , jako je mali broj bračnih partnera koji prihvaćaju stručnu pomoć savjetovališta ili odustaju od postupka razvoda braka, ističu iz Centra za socijalni rad.
U 2013. godini ukupno je podneseno 76 zahtjeva za posredovanje prije razvoda braka, a u prvih šest mjeseci tekuće godine 53 zahtjeva, pa se može zaključiti kako je u prvoj polovici ove godine broj zahtjeva za posredovanje povećan.
Iz Centra za socijalni rad Mostar ističu kako je ovakvo stanje za društvo zabrinjavajuće, i pravi je pokazatelj kako se ljudi odnose prema instituciji braka. Otežavajuća okolnost su djeca iz takvih brakova koja se na svaki mogući način moraju zaštiti, što i jest primarni cilj ove ustanove.
Prema iskustvima djelatnika iz Centra za socijalni rad Mostar, najčešći razlozi za razvod braka su nepremostive karakterne razlike, sebičnost partnera, njihova nezrelost, psihička oboljenja jednog ili oba partnera, sklonost različitim porocima, ovisnosti svih vrsta, od alkohola, droga, kockanja do psihičkog i fizičkog nasilja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -