Trinaestogodišnjak koji je preživio napad navodnih pripadnika meksičkog narko kartela na konvoj američkih Mormona sakrio je šestoro braće i sestara u grmlju prije nego što je prešao 23 kilometra kako bi našao pomoć, priopćila je njegova obitelj. Osmoro djece je preživjelo napad u ponedjeljak na sjeveru Meksika u kojem su ubijene tri žene i šestero […]

" />
Published On: Sri, stu 6th, 2019

U Meksiku 13-godišnji dječak prešao 23 kilometra bježeći od narko kartela

Trinaestogodišnjak koji je preživio napad navodnih pripadnika meksičkog narko kartela na konvoj američkih Mormona sakrio je šestoro braće i sestara u grmlju prije nego što je prešao 23 kilometra kako bi našao pomoć, priopćila je njegova obitelj.

Osmoro djece je preživjelo napad u ponedjeljak na sjeveru Meksika u kojem su ubijene tri žene i šestero djece, podsjeća BBC.

Petoro djece ima rane od metaka, prenose američki mediji. Žrtve su članovi obitelji LeBaron, povezane sa mormonskom zajednicom koja se nastanila u Meksiku prije nekoliko desetljeća.

 

13-GODIŠNJI američki dječak koji je preživio stravičan napad koji je, po svemu sudeći, izvršio jedan od meksičkih kartela, skrio je šestero braće i sestara u grmlje i onda hodao 23 kilometra kako bi pozvao pomoć.

Njegova sestra McKenzie (9) je, nakon što se Devin nije vraćao, i sama ostavila braću i sestre i otišla ga naći. Izgubila se putem, ali srećom, spasioci su je pronašli.

Tri žene, američko-meksičke državljanke, i njihovih šestero djece ubijeno je u ponedjeljak kada su, sa svojih trinaestero djece, u tri automobila putovale meksičkom saveznom državom Sonora, na sjeveru te zemlje.

Putovali su na obiteljsko vjenčanje. Napadači su ih dočekali u zasjedi kod mjesta Bavispea.

Osmero djece preživjelo, majke i šestero djece ubijeni

Osmero od trinaestero njihove djece preživjelo je napad. Petero preživjelih i sami su upucani u napadu. Neki od onih koji su ubijeni stradali su od metaka, a neki su živi izgorjeli kad im je automobil, uslijed pucnjave, eksplodirao.

Svi su oni pripadnici velike obitelji, odnosno zajednice poznate kao Kolonija LeBaron, koja se u Meksiko doselila prije nekoliko desetljeća iz SAD-a. Riječ je o mormonskoj sekti koja se odcijepila od službene mormonske crkve u prvoj polovici 20. stoljeća.

Sedmomjesečna beba Faith Langford preživjela je samo zato što je njena majka Christina Langford Johnson spustila njenu sjedalicu na pod automobila. Ona je zatim izašla iz automobila podignutih ruku ne bi li privoljela napadače da prestanu pucati. No, napadači su je ubili na mjestu, kažu svjedoci.

Dječak hodao satima do obiteljskog imanja

Maleni Devin je, nakon šest sati hoda, konačno došao do mjesta La Mora, gdje njegova zajednica ima svoje imanje. On nije bio ranjen u napadu, javlja BBC.

Članovi obitelji uzeli su oružje i htjeli odmah otići na mjesto napada. Na kraju su ipak odlučili pričekati pojačanje, strahujući da će i sami upasti u zasjedu i izginuti, budući da su se pucnjevi cijelu noć čuli u planinama blizu La More.

Na kraju su našli bebu Faith i ostalu djecu, 11 sati nakon napada.

Ranjena djeca prevezena su helikopterom u Phoenix, u Arizoni. Osmogodišnji Cody upucan je u nogu i čeljust, 14-godišnja Kylie u stopalo, četverogodišnji Xander u leđa, a devetomjesečna Brixton u prsa.

Meksički mediji i ministar unutarnjih poslova navode da su američki mormoni napadnuti pogreškom, jer je kartel mislio da napada nekog drugog. Međutim, članovi ove mormonske zajednice upozoravaju da je napad mogao biti i ciljan, jer su i ranije bili meta prijetnji i napada.

Je li ih kartel napao zabunom ili ciljano?

Naime, članovi ove zajednice poznati su po tome što su se znali suprotstavljati meksičkim kartelima i upozoravati na alarmantni nivo nasilja za koji su odgovorni.

Savezna država Sonora poznata je kao bojište dvaju kartela koji se bore za dominaciju u unosnom krijumčarenju droge u SAD: La Linea, koja je povezana s većim kartelom Juárez, i Los Chapos, koji je pak dio kartela Sinaloa, koji je do prije nekoliko godina vodio zloglasni Joaquin Guzman El Chapo.

U napadu u ponedjeljak ubijeni su: Rhonita Maria LeBaron, njezini osmomjesečni blizanci Titus i Tiana, dvoje njezine djece Krystal (10) i Howard (12), Christina Langford Johnson, Dawna Ray Langford i dvoje Dawnine djece Trevor (11) i Rogan (3).