Published On: Sub, svi. 25th, 2019

U ‘marici’ zbog Markićke: “Cure” objavile fotografije iz policije nakon privođenja

Zbog prekršaja protiv javnog reda i mira privedeno je 13 protuprosvjednika koji su u subotu u Praškoj ulici sjedeći na cesti pokušali onemogućiti prijavljeni prosvjed inicijative Hod za život, prenosi HINA informaciju iz zagrebačke policije koja kaže i kako je po njihovoj procjeni u povorci oko 5000 sudionika.

Na putu prema Trgu sv. Marka sudionike povorke su sačekivale skupine protuprosvjednika koji su svoje neslaganje izražavali porukama na transparentima: ‘Legalni i dostupan pobačaj’, ‘Svoga tela gospodarica’, ‘Zbog vas mladi odlaze’, ‘Život nakon života’, ‘Život prije života, a da se fokusiramo’, ‘Zahtijevamo besplatan pobačaj’, ‘Stop nasilju nad rodiljama’…

Kako je 13 protuprosvjednika, točnije u pravilu protuprosvjednica, unaprijed i računalo da će se njihovim ometanjem prijavljenog “Hoda za život” i dogoditi, interventni policajci su ih jednu po jednu odnosili u policijska vozila. A odatle na daljnju prekršajnu proceduru na nadležni prekršajni sud.


Fotografije uhićenih aktivistkinja koje su se usprotivile porukama konzervativne povorke, pokazuju da su uhićene bile u odličnom raspoloženju i pri policijskoj obradi i na prekršajnom sudu. Fotografije je na Facebooku podijelila Rada Borić, zastupnica u Skupštini Grada Zagreba iz koalicije “Zagreb je naš”, inače iz stranke Nova ljevica.

“Kad ‘uhićenice’ znaju da im ne mogu oduzeti osmijeh. I jer su pokazale da mala grupa žena koja brani svoja prava, ima više borbenosti i snage no veliki broj poslušnih hodača/ica”, napisala je Borić na Faceooku uz fotografije.