U Konjicu kamenovan autobus s navijačima HŠK Zrinjski

Pri povratsku sa prvenstvene utakmice nogometne BH Telecom Premier lige BiH autobus sa navijačima HŠK ”Zrinjski”, te nekoliko kombija i osobnih automobila, nepoznate osobe kamenovale su u središtu Konjica.

Kako Bljesak.info neslužbeno doznaje, kada su autobus i vozila usporili na semaforu nepoznate osobe zasule su ih kamenjem pri čemu su oštećeni prozori na autobusima i vozilima.

Također doznajemo kako je nepoznata osoba automobilom udarila dvojicu navijača koji su nakon kamenovanja izašli iz vozila, nakon čega se vozač udaljio u nepoznatom smjeru. Sve informacije su neslužbene.

Na mjestu događaja ubrzo su se pojavili pripadnici PU Konjic koji su uspjeli smiriti situaciju.

Inače, Zrinjski je na stadionu Asim Ferhatović Hase poražen minimalnim rezultatom 1:0 od Sarajeva. Zanimljivo, bio je ovo okršaj nekadašnjeg tandema s klupe Zrinjskog – Perića i Jovića, iz kojeg je kao pobjednik ovoga puta izašao Jović.

Kontaktirali smo Operativni centar (OC) MUP-a HNŽ gdje je dežurni zaBljesak.info potvrdio da se dogodio navijački incident, ne navodeći više detalja. Napad je prema riječima dežurnog u OC prijavljen oko 20:15 sati, te je na mjesto događaja upućena jedinica specijalne policije MUP-a HNŽ kako bi navijače dopratili u Mostar. Navijački konvoj je pod pratnjom policije nešto prije 22.00 sata došao u Mostar.