Published On: Ned, lis 11th, 2020

U Hrvatskoj nevrijeme uzrokovalo probleme: Ulice pod vodom, promet u prekidu

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i munjama zahvatilo je područje Istre i Kvarnera, a nakon nevremena slijedi bura, naročito jaka u Dalmaciji i podvelebitskom kanalu.

Snažna kiša pala je na sjevernom Jadranu i s više od 60 litara po metru četvornom, stvorila bujične poplave, pa je u nekim gradovima promet u kolapsu!

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i munjama zahvatilo je područje Istre i Kvarnera.

Istramet javlja o poplavljenim ulicama u Vrsaru.

Hrvatski autoklub izvještava da su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu:

– brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak;

– katamaranske linije: Rijeka-Cres-Mali Lošinj i Vis-Split.

Državni hidrometeorološki zavod je za područje Istre i Kvarnera oglasio narančasti sustav meteoalarma, a na snazi je i upozorenje za pomorce.

Mjestimice nevere. Mjestimični udari juga od 35-45, sutra na krajnjem jugu Jadrana i do 50 čvorova, a na sjevernom, sutra i na dijelu srednjeg Jadrana bure od 35- 60 čvorova. Na sjevernom, sutra ujutro i na jugu Jadranu je moguće more 5, prenosi 24sata.hr.

Jugo u jačanju na 12-28 čvorova. U Velebitskom kanalu bura u jačanju na 16-32, na krajnjem sjeveru Jadrana i do 36 čvorova, a u noći na cijelom sjevernom Jadranu od 14-28 čvorova. More u jačanju na 3-4, na sjevernom Jadranu je moguće 5. Vidljivost 10-20 km. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana , do kraja dana i drugdje oblačno, s kišom pljuskovima i grmljavinom,a na sjevernom i dijelu srednjeg su moguće i obilnije oborine.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>