Published On: Sub, kol 6th, 2016

U HRVATSKOJ IH ZATVARAJU, U SARAJEVU IH LAGUMDŽIJA POSTAVLJA U VLADE: Ustašoid koji je pokvario slavlje Oluje, pritvoren je zbog veličanja onih koji su prodavali Dalmaciju i otoke…

Zbog paljenja zastave Republike Srbije u petak u Kninu, šibenski policajci podnijeli su kaznenu prijavu protiv 44-godišnjeg muškarca iz Osijeka i 27-godišnjeg mladića iz Metkovića. Oni se terete za kazneno djelo povreda ugleda strane države.
Kako Jutarnji list doznaje od Marice Kosor, glasnogovornice PU Šibensko-kninske, u subotu poslijepodne na Prekršajni sud u Šibeniku, privedena je još jedna osoba zbog remećenja javnog reda i mira u Kninu.
Premda glasnogovornica ne otkriva njegov identitet, Jutarnji neslužbeno doznaje da je riječ o 60-godišnjem Marku Skeji, ratnom zapovjedniku 9. Bojne HOS-a ‘Rafael Boban’ od 1992. do 1995. godine.
On je, naime, zajedno s pripadnicima svoje ratne postrojbe po završetku središnje proslave, marširao ulicama Knina uz povike ‘Za Dom spremni’ te pjevao pjesme neprimjerenog sadržaja, kako se to kaže policijskim riječnikom.
I dok je u Hrvatskoj ustašluk zakonom kažnjiv, u Sarajevu je poželjan. Javnost u Hrvatskoj malo zna o ustaškoj ikonografiji Dežuloviću  mile ustaške vlade Platforme. Prvaci “antifašizma” u Hrvatskoj, Dežulović, Lucić, Ivančić, Tomić, Frljić pune su 4 godine podržavali Vladu Platforme koja je u Sarajevo vratila ikone Ante Pavelića.
Zbog povika neprimjerenog sadržaja uz podizanje optužnog prijedlog prekršajnom sucu u subotu priveden je 60-godišnjak. Riječ je o događaju koji se zbio u središtu Knina u 12,30 sati nakon središnje proslave.
Inače, već u petak policajci su na licu mjesta uručili optužne prijedloge petorici građana o pokretanju postupka na temelju članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija i dalje radi na utvrđivanju identiteta ostalih sudionika – kazala je Marica Kosor, dodajući kako je optužni prijedlog uručen i jedno mlađoj osobi koja je prekršajno prijavljena jer je remetila javni red i mir noseći obilježja neprimjerenog sadržaja za vrijeme večernjeg koncerta u Kninu.
Ona je potvrdila da je po završetku koncerta Marku Perkoviću Thompsonu uručena obavijest o prekršajnom postupku i da pritom nije bilo nikakvih problema između policijskih službenika i Thompsonovih zaštitara. Inače, pjevač je prijavljen zbog uzvika ‘Za Dom spremni’ prilikom pjevanja ‘Čavoglava’, a policija je to okvalificirala kao prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>