U Grudskoj općini evakuirane tri škole, velika stijena pala u dvorište kuće u Grudskom Vrilu

Učenici iz tri škole na području Gruda bili su evakuirani nakon što je potres jačine 4,6 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici pogodio područje zapadne Hercegovine.

-Dobili smo informaciju iz dvije osnovne škole s područja Općine Grude da su učenici evakuirani nakon potresa. Nakon desetak minuta učenici su se zajedno s nastavnicima vratili u učionice te je nastava nastavljena, izjavio je za portal Jabuka.tv ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

Riječ je o Osnovnoj školi Antuna Branka i Stanislava Šimića u Drinovcima te Osnovnoj školi fra Stipana Vrljića u Gorici koje se nalaze uz sami epicentar potresa.

Epicentar potresa, koji se dogodio jutros u 10:29 sati, bio je 7 kilometara zapadno od Gruda, točnije u selu Drinovci u blizini jezera Krenica na dubini od 10 kilometara.

Urušila se velika stijena u dvorište obiteljske kuće u Grudskom Vrilu. Na svu sreću nitko nije ozlijeđen. Imali smo još prijava o štetama, a radi se uglavnom o pomjeranju krovišta, padanju crijepova i napuklim zidovima, kazao je Martinović.

Osim u Hercegovini potres se osjetio i u Dalmaciji, te Crnoj Gori./HMS/