Published On: Tue, Mar 7th, 2017

U ĐUZELOVOM GNIJEZDU: Slavo Kukić glasač je HSP-a u Hrvatskoj i fiktivni građanin Imotskog nastanjen u gradonačelnikovoj kući

Nakon što je portal Grude Online jučer iz Slobodne Dalmacije prenijeli intervju u kojem Ivica Kukavica, kandidat za gradonačelnika Imotskog, poziva Hercegovce da na dan izbora u RH ostanu kod svojih domova, na mail se se javio Kukavica koji je izrazio želju da se na portalu GrudeOnline pobliže objasni. Piše kako je intervju skraćen i tendeciozno napisan te može stvoriti krivu sliku o njegovim političkim i gospodarskim planovima.

Priopćenje Grude Online prenosi u cijelosti: 

Zahvaljujem na mogućnosti da se obratim časnim sunarodnjacima.

Nezadovoljan stanjem u mome gradu odlučio sam početkom 2013 god zajedno s puno prijatelja pokušati nešto promjeniti kroz izborni ciklus i lokalne izbore koji su tada provedeni.

Objavio sam kandidaturu za nezavisnog gradonačelnika te sastavio listu na kojoj je bilo 7 pripadnika moje postrojbe 3 Imotske bojne, od kojih su tri visoka časnika te puno uglednika među kojima je bio i poznati ugostitelj Zdilar i gosp Paško Đuzel vlasnik kultnoga caffe bara u našem gradu.

Napravili smo dobar izborni program koji je značajnim djelom uključivao i prekograničnu suradnju na više područja.

Nažalost u toj namjeri nismo uspjeli i uslijedilo je daljnje stagniranje našeg grada u protekle 4 godine, a koliko god to bilo ružno nekome za čuti jednim dijelom su odgovorni naši sugrađani iz susjednih općina koji su došli glasati za HDZ ( koji u biti uopće to nije ), a radi se o otprilike između 700 – 900 glasača i o tome postoje službeni podaci.

Nakon prošlih izbora je vlada HDZ-a i MOST- a krenula po meni represivno i neselektivno odjavljivanje, te su napravili veliku pomutnju, a tako je bilo i u Vrgorcu te Metkoviću, a taj isti princip ne provode u Vukovaru i ostalim mjestima istočne Slavonije, što me posebno žalosti.

Mene osobno je dijelom iznenadio povelik broj prijavljenih, a posebno se isticala adresa našeg gradonačelnika i njegova brata na kojima je bilo prijavljeno 54 birača, među kojima se isticalo ime profesora Slave Kukića sa ekonomskog fakulteta u Mostaru.

Kao strategu mi je važna opstojnost hrvatskog korpusa na ovim područjima jer svi pažljivo pratimo procese u BiH, i smatram da naša država može i mora puno više napraviti u tom pogledu.

Lokalni izbori su nam važni jer je kod nas na vlasti jedna interesna grupa koja nema nikakve moralne i ljudske vrijednosti, i to nam je prva stepenica u obračunu sa mrziteljima svih istinskih hrvatskih vrijednosti.

Ovi izbori su predsudni za naš grad jer će stanje ostati isto ili ćemo iz temelja promjeniti postojeći sustav te zaustaviti ovaj trend iseljavanja koji prijeti da nas nestane.

Za kraj moram napomenuti da sam se učlanio u HDZ kad se puno njih bojalo izgovoriti ta tri slova, moja vojna karijera kroz legendarnu 4.gbr kao i naobrazba je besprijekorna, nisam populist i demagog, a u konačnici volio bih da birači u mome gradu odluče pravac kojim ćemo ići.

Inače Kukić je svojedobno morao pohitati sa svoje pošteno zarađene blidnjske vikendice u doba Alijanse  glasovati za Đuzela i njegov tadašnji HSP kako mu se ne bi brisalo prebivalište. Istovremeno je prije nekoliko tjedana  držao je moralne prodike Željani Zovko o dvostrukoj lojalnosti. E sad, ako je Slavo Kukić, porezni obveznik u RH, postavlja se pitanje, plaća li u RH poreze i prijavljuje li honorare zarađene u inozemstvu na tečajevima unitarizma, recimo u BIH?

Budući da je stanovnik RH u kojoj ovih dana traje najava rata protiv plagijatora, bilo bi svakako dobro da se odjavi, budući da je prije nekoliko godina Slobodna Dalmacija pisala o tome kako je ovaj imotski pravaš i sarajevski ljevičar plagirao udžbenik stanovitog profesora iz Splita. Osim toga, možda bi i hrvatska akademska zajednica, mogla, za razliku od one bosanske početi čitati “znanstvena dela” uglednog imotskog sociologa.

Pa da se ta stvar ne bi dodatno zakomplicirala i vadila iz naftalina a anđeo morala i svetosti, zagovornik besplatne električne energije zaslužnima, borac protiv nepotizma i upošljavanja rodbine, ostao bez krila.