U BiH uhićen muškarac osumnjičen za ubojstvo hamasova stručnjaka

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je jučer još jednog državljanina te zemlje kojega traži Tunis zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu Mohammeda Zawahrija, inženjera koji je radio za palestinsku organizaciju Hamas, a lokalni mediji tvrde kako je riječ o Elviru Šarcu. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je ranije tijekom dana potvrdila privođenje jedne osobe po tjeralici zbog terorizma koju je raspisao Tunis no bez navođenja identiteta.

Portal “Dnevnog avaza” tvrdi kako je riječ upravo o 38-godišnjem Elviru Šarcu, a njegovo ime pominjano je kada je u Hrvatskoj uhićen Alem Čamdžić, također temeljem tjeralice iz Tunisa.

Sud u Hrvatskoj već je odobrio izručenje Čamdžića Tunisu, a odluku o tome može li biti izručen i Šarac treba donijeti Sud BiH.

Hamasov inženjer Zawahri specijaliziran za izradu bespilotnih letjelica ubijen je u Tunisu u prosincu 2016. Policija Tunisa drži kako su počinitelji bosanskohercegovački državljani, a nagađa se kako je likvidaciju Zawahrija naručila izraelska tajna služba Mossad./Hina/HMS/