Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

U BiH deportirani blizanci Hodžić, osumnjičeni za planiranje terorističkih napada u Njemačkoj

Must Read

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je Srni da će blizanci Amir i Emir Hodžić, koje je Njemačka deportirala jer ih sumnjiče za planiranje terorističkog napada, biti pod tretmanom sigurnosnih službi.

“Njemačka je braću Amira i Emira Hodžić okarakterizirala kao osobe koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom, ali im nisu sudili i nisu imali konkretno kazneno djelo, nego kontakte zbog čega su ih i protjerali. Oni su naši državljani i po tom osnovu smo bili obvezni prihvatiti”, rekao je Mektić.

On je naveo da se Hodžići u BiH ne mogu dovesti u vezu ni s čim konkretnim što ima elemenata kaznenog djela.

“Bit će maksimalno tretirani od naših sigurnosnih službi. Dok su još bili u Njemačkoj pod radom njihovih službi, sudjelovali smo zajedno u raskrinkavanju njihovih simpatizera”, dodao je Mektić.

Dvojica državljana BiH osumnjičena za planiranje terorističkog napada u Njemačkoj deportirani su jučer u BiH.

Na sarajevskom aerodromu braća Amir i Emir Hodžić zadržani su oko sat vremena, a saslušali su ih pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Policija okruga Rostok u Njemačkoj stavlja im na teret izravne veze s pripadnicima terorističke organizacije “Islamska država” u Siriji.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -