U Benkovcu pokušavaju oduzeti imovinu koju koriste Srbi

Grad Benkovac javno je objavio prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za područje grada Benkovca, kojim se pokušava oduzeti imovina svima koji su ga koristili, a njime se upravljalo kao javno dobro, priopćila je Biskupija dalmatinska.

U priopćenju se navodi da predloženi program sadrži popis svih katastarskih čestica poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske određenih za darovanje, javlja RTRS.

– Na taj način pokušava se oduzeti imovina svima koji su je uživali i koristili, a ona je provedena na javnom dobru, te će se davati-prodavati drugima – upozorili su iz Eparhije.

Program će biti objavljen do srijede, 1. ožujka, do kada je moguće podnijeti prigovor na predstavljeni program na propisanom obrascu.

– Svi naši sugrađani sve potrebne informacije o predloženom Programu i svu pomoć pri podnošenju prigovora mogu dobiti od pravnika Srpskog narodnog vijeća, 27. i 28. veljače i 1. ožujka od 9.00 do 16.00 sati u prostorijama Crkvene općine u Benkovcu – stoji u priopćenju .