Published On: Sri, kol 26th, 2015

U Beču potpisan Sporazum o granici između BiH i Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potpisao je danas u Beču, uime Bosne i Hercegovine, Sporazum o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Sporazum je uime Crne Gore potpisao ministar unutarnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.
Svečanoj ceremoniji potpisivanja Sporazuma koja je upriličena u zgradi Predsjedništva Republike Austrije prisustvovali su predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Republike Austrije Heinz Fisher, kao i šefovi diplomacija Crne Gore i Republike Austrije Igor Lukšić i Sebastian Kurz.
Potpisivanju sporazuma je prethodio sastanak predsjedavajućeg Čovića, predsjednika Vujanovića i predsjednika Fishera kojem su prisustvovali šefovi diplomacija Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Austrije Igor Crnadak, Igor Lukšić i Sebastian Kurz.
Sporazum o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore je prvi sporazum o razgraničenju potpisan između država nekadašnjih republika bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare