Published On: Wed, Aug 26th, 2015

U Beču potpisan Sporazum o granici između BiH i Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potpisao je danas u Beču, uime Bosne i Hercegovine, Sporazum o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Sporazum je uime Crne Gore potpisao ministar unutarnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.
Svečanoj ceremoniji potpisivanja Sporazuma koja je upriličena u zgradi Predsjedništva Republike Austrije prisustvovali su predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Republike Austrije Heinz Fisher, kao i šefovi diplomacija Crne Gore i Republike Austrije Igor Lukšić i Sebastian Kurz.
Potpisivanju sporazuma je prethodio sastanak predsjedavajućeg Čovića, predsjednika Vujanovića i predsjednika Fishera kojem su prisustvovali šefovi diplomacija Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Austrije Igor Crnadak, Igor Lukšić i Sebastian Kurz.
Sporazum o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore je prvi sporazum o razgraničenju potpisan između država nekadašnjih republika bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.