Published On: Uto, srp 9th, 2019

U Albaniji novi prosvjed protiv premijera Rame

PRISTAŠE albanske oporbe okupili su se sinoć na desetom nacionalnom prosvjedu od veljače ove godine s ciljem da prisile albanskog premijera Edija Ramu na ostavku zbog, kako tvrde, izborne prevare.

Nekoliko tisuća ljudi pozivalo je Ramu da odstupi s dužnosti te zahtijevalo da “Albanija postane kao ostala Europa”, što je poziv kojim su devedesetih godina prošlog stoljeća mase srušile komunizam, a koji se sada ponavlja uz zahtjev da Albanija uđe u Europsku uniju.

“Albanci sada žele promjenu, pravu promjenu, i slijedit će svaki put i upotrijebiti svako sredstvo kako bi svrgnuli Ramu s vlasti. Ne ode li on, neće biti europske integracije, vladavine prava i pravde”, kazao je okupljenima čelnik oporbene Demokratske stranke Lulzim Basha.

Države članice Europske unije odlučit će na jesen hoće li započeti pregovore o ulasku u EU s Albanijom i Sjevernom Makedonijom nakon što Europska komisija preporuči da obje zaslužuju biti korak bliže utjecajnome bloku europskih zemalja.

Rama, koji je sa svojim Socijalistima osvojio drugi mandat premijera 2017., optužuje Demokrate nazivajući ih gubitnicima koji pokušavaju potkopati reformu pravosuđa kojom se želi stati na kraj raširenoj korupciji.

Dosadašnji prosvjedi nisu svi završavali mirno, no ovaj najnoviji protekao je u miru.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare