Published On: Sub, sij 23rd, 2021

TUŽNO: U ovakvim uvjetima se nogometaši Goražda pripremaju za nastavak sezone

Nogometaši Goražda započeli su pripreme za nastavak prvenstva Prve lige Federacije BiH.

Treniraju na pomoćnom terenu Gradskog stadiona „Midhat Drljević“ u Goraždu, koji je u katastrofalnom stanju.

-Pripreme su počele u ponedjeljak prozivkom igrača. Nastavak prvenstva slijedi za nešto više od 40 dana, međutim uvjeti na terenu ne dozvoljavaju nam da radimo ono što smo zamislili. Nadamo se boljem i da će grad pomoći oko nastavka priprema u smislu uređenja terena.  Uvjeti u kojima trenutno nogometaši treniraju su jako loši i mislim da je nužno da se on makar uredi, prije nego što se postavi umjetna trava, da se može normalno trenirati – ističe  šef stručnog stručnog FK Goražde Dženan Hošić.

Uprava ostaje ista, no vrlo su izvjesne promjene u igračkom kadru. Tatar je na meti drugih klubova i postoji mogućnost da će napustiti FK Goražde, ali  po riječima trenera Hošića, dosta je mladih poput Haznadara, Salanovića i drugih, na koje treba obratiti pažnju.

-Mislim da imamo dobru ekipu i uz dva tri dobra pojačanja možemo biti konkurenti za vrh lige. Ekipa je dobra, dobro selektirana. Mislim da ima i dobro rukovodstvo koje je stvarno velika podrška igračima, ali mišljenja sam da grad mora puno više pomoći u izgradnji terena i osiguranju uvjeta za treniranje. Svlačionice i sve ostalo je u lošem stanju, a ovakav klub to ne zaslužuje. Jedino  što možemo uraditi je da odigramo veći broj utakmica, a najbliži teren je u Sarajevu tako da ćemo to pokušati uraditi, a ukoliko se ovo ne riješi imamo veliki problem – kazao je šef stručnog stožera FK Goražde.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>