Subota, 25 svibnja, 2024

Tuzla: Predavao engleski, a ne govori ga

Must Read

U jednoj osnovnoj školi u Tuzli engleski jezik predavao je nastavnik koji taj jezik ne govori, a sve je izašlo u javnost nakon što su ga roditelji prijavili zbog “nepravilnosti u izgovoru”. Ta anegdota je otkrila da problem zapravo leži u nedostatnom broju prosvjetnih savjetnika. Direktor Pedagoškog zavoda u Tuzli Adem Šehić tvrdi da raspolažu sa samo 11 savjetnika koji bi trebali kontrolirati 5500 prosvjetnih radnika.

 

UČENICIMA jedne osnovne škole u Tuzli engleski jezik predavao je nastavnik koji taj jezik ne govori, a sve je izašlo u javnost nakon što su ga roditelji prijavili zbog “nepravilnosti u izgovoru”. Prema pisanju Dnevnog avaza, još uvijek nije poznato nastavlja li spomenuti nastavnik s predavanjem, iako je u kontrolu navodno poslan savjetnik odgovorne prosvjetne ustanove.

Problem zapravo leži u radnom mjestu prosvjetnog savjetnika, a direktor Pedagoškog zavoda u Tuzli Adem Šehić tvrdi da njegov zavod ima samo 11 savjetnika koji bi trebali kontrolirati 5500 prosvjetnih radnika.

“U pravilu bi savjetnik svake dvije godine trebao odlaziti na nastavu kod prosvjetnih radnika, no to nije izvedivo s ovako malim brojem zaposlenika. S obzirom na činjenicu da se neredovno kontrolira rad prosvjetnih radnika, njihove ocjene vjerojatno nisu mjerodavne”, za Avaz je izjavio Šehić i dodao da njegova savjetodavna ustanova ne može sankcionirati spornog nastavnika.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -