Published On: Ned, svi 27th, 2012

Tuzla: Predavao engleski, a ne govori ga

U jednoj osnovnoj školi u Tuzli engleski jezik predavao je nastavnik koji taj jezik ne govori, a sve je izašlo u javnost nakon što su ga roditelji prijavili zbog “nepravilnosti u izgovoru”. Ta anegdota je otkrila da problem zapravo leži u nedostatnom broju prosvjetnih savjetnika. Direktor Pedagoškog zavoda u Tuzli Adem Šehić tvrdi da raspolažu sa samo 11 savjetnika koji bi trebali kontrolirati 5500 prosvjetnih radnika.

 

UČENICIMA jedne osnovne škole u Tuzli engleski jezik predavao je nastavnik koji taj jezik ne govori, a sve je izašlo u javnost nakon što su ga roditelji prijavili zbog “nepravilnosti u izgovoru”. Prema pisanju Dnevnog avaza, još uvijek nije poznato nastavlja li spomenuti nastavnik s predavanjem, iako je u kontrolu navodno poslan savjetnik odgovorne prosvjetne ustanove.

Problem zapravo leži u radnom mjestu prosvjetnog savjetnika, a direktor Pedagoškog zavoda u Tuzli Adem Šehić tvrdi da njegov zavod ima samo 11 savjetnika koji bi trebali kontrolirati 5500 prosvjetnih radnika.

“U pravilu bi savjetnik svake dvije godine trebao odlaziti na nastavu kod prosvjetnih radnika, no to nije izvedivo s ovako malim brojem zaposlenika. S obzirom na činjenicu da se neredovno kontrolira rad prosvjetnih radnika, njihove ocjene vjerojatno nisu mjerodavne”, za Avaz je izjavio Šehić i dodao da njegova savjetodavna ustanova ne može sankcionirati spornog nastavnika.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare