Published On: Sub, stu 10th, 2018

Turski mediji: Tijelo Khashoggija rastopljeno je u kiselini i bačeno u kanalizaciju

Ubojice novinara Jamala Khashoggija, ubijenog 2. listopada u saudijskom konzulatu u Istanbulu, riješile su se njegova tijela bacivši ga u kanalizaciju nakon što je rastopljeno u kiselini,izvijestio je u subotu turski dnevnik Sabah.

Ispitivanje uzoraka uzetih iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu omogućilo je otkrivanje tragova kiseline, piše provladin dnevnik ne navodeći izvore.

Istražitelji ocjenjuju da je tijelo novinara kritičnog spram vlasti u Rijadu rastopljeno u kiselini te, kad je pretvoreno u tekućinu, počinitelji zločina izlili su je u kanalizaciju, nastavlja Sabah.

Nakon što su odlučno negirale njegovo ubojstvo, saudijske vlasti na kraju su objavile da je novinar ubijen u operaciji koju Rijad “nije odobrio”.

No, u članku koji je 2. studenog objavio Washington Post, s kojim je Khashoggi surađivao, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je “najviše razine saudijske vlade” da su naručile ubojstvo, isključujući kralja Salmana.

Turski tisak blizak vlastima i turski neimenovani dužnosnici stalno su u aferu uplitati prijestolonasljednika Muhameda bin Salmana.

Krajem listopada tužiteljstvo u Istanbulu ustvrdilo je da je Khashoggi ubijen čim je ušao u konzulat te da je njegovo tijelo raskomadano.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare